Чиновники планують аферу на 500 млн грн з цукром Аграрного фонду — Апостол

20 вересня 2016 76 0
Прострочений цукор Аграрного фонду ― це афера на 500 млн грн?
expres.uaПрострочений цукор Аграрного фонду ― це афера на 500 млн грн?

Ситуація із запасами цукру Аграрного фонду, строк придатності яких спливає 1 жовтня, ― це афера чиновників, які мають отримати від цього до 500 млн грн. Таку думку висловив на своїй сторінці у Faceвook радник міністра МВС України Михайло Апостол.

За його словами, справжній державний чиновник, знаючи про цю ситуацію, продає частинами цукор, у якого закінчується строк зберігання і продажу і купляє на це місце на ринку всі залишки.

«Але є один нюанс.Тут чиновник не покладе нічого у свою бездонну кишеню. Через це придумали аферу: весь цей сирець будуть переробляти на певних цукрових заводах на свіжий (як правило, ніхто переробляти не буде, перепакують у нову тару і пришиють нові бірки), попередньо викупивши за безцінь в держави. А вся маржа (прибуток) ― це 400-500 млн грн, які «ляжуть у карман декількох чиновників», ― зазначає Михайло Апостол.

Радник міністра МВС України спільно із народними депутатами звернулися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра аграрної політики України Тараса Кутового щодо вирішення «цукрового питання».

Виконано за допомогою Disqus