Депутати підтримали законопроект про продовження спецрежиму для тваринництва

18 жовтня 2016 92 0
Законопроектом пропонується залишити спецрежим ще й овочівництву, виноградарству, садівництву, а також виробництву цукрового буряку
06452.com.uaЗаконопроектом пропонується залишити спецрежим ще й овочівництву, виноградарству, садівництву, а також виробництву цукрового буряку

Сьогодні на засіданні парламентського комітету з питань агарної політики та земельних відносин народні депутати підтримали законопроект №5225 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства».

Про це повідомляє AgroPolit.com.

Проектом закону пропонується запровадити мінімальне соціальне зобов’язання з 1 га та залишити спецрежим оподаткування для тваринництва, овочівництва, виноградарства, садівництва, а також виробництва цукрового буряку.

«Значна частина коштів, які були виділені у цьому році для АПК – 3 млрд грн – піде на фермерство, проте галузь тваринництва втратить багато. Пропонуємо підтримати законопроект на 2017 р., ми хочемо вивести на рівну планку всі суб’єкти господарювання», – зазначив заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко.

Народний депутат наголосив, що документ має бути підтриманий у першому читанні. Крім того, він зазначив, що Міністерство аграрної політики та продовольства також підтримує законопроект.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus