Козівникам необхідно об'єднуватися в асоціації

4 листопада 2016 110 0
Експерти вважають за необхідне об'єднання козівників в асоціації
kurkul.comЕксперти вважають за необхідне об'єднання козівників в асоціації

Держава не робить нічого для того, щоб в Україні козівництво існувало як галузь.

Про це заявила Dairynews засновник фермерського господарства «Камадхєну Англо-нубійські кози» Марина Алєксєєва.

«Я дуже сподіваюся, що з появою цієї асоціації (прим. Асоціація вівчарів і козівників України), не моєї асоціацієї, в якій я є президентом, а тієї, яка вийшла на державний рівень, дійсно щось почне змінюватися. І тоді це хоч якось буде відповідати нашим крокам в Європу», — зазначає Марина Алексєєва.

З необхідністю об'єднання в асоціації згодні й інші експерти.

«Козівники повинні об'єднуватися. Тому що одним важко. Наприклад, завозити тварин. А так можна зібратися. Але головне, щоб ці асоціації між собою не з'ясовували стосунки, а дійсно працювали», — зазначає засновник фермерського господарства «Золота коза» Тетяна Орловська.

Читати по темі: Козівництво: з чого починати і скільки інвестувати

Зоотехнік-селекціонер «Семеро козенят» Марія Демчук зазначає, що тому спілкування між виробниками, між поставщиками в асоціаціях, дає дуже багато.

«Це і можливість ветеринарного супроводу, це можливість консультацій. Від будвництва, годування до того, що купити і як правильно реалізувати, як правильно зварити продукт і розпорядитися ним», — зазначає Марія Демчук.

Найбільше свиней вирощують на Полтавщині та Вінниччині, птицю – в Черкаській та Вінницькій областях, а кролів на Київщині. Джерело: «Агробізнес України 2015».

Виконано за допомогою Disqus