Ізраїльські корови виробляють у 5 разів більше молока, ніж українські

5 листопада 2016 114 0
Ізраїльські корови виробляють у 5 разів більше молока, ніж українські
kurkul.com

Завдяки сучасним технологіям, системі контролю якості молока і здоров'я тварин, в середньому кожна ізраїльська корова в рік дає 11,3 тис. кг молока (3,6% жиру, 3,2% білка), повідомляє МilkUa.

Для порівняння, українська корова дає від 2,5 до 4,9 тис. кг молока в рік, в залежності від породи і низки інших важливих факторів. Слід також зазначити, що ізраїльські корови за рівнем надоїв перевершують навіть американських на 2,2 тис. кг на рік.

На жаль, висока вартість утримання української корови, так само як і якість і кількість кінцевого продукту, отриманого від неї, є серйозними аргументами для згортання української «молочки».

Так, згідно з даними Державної служби статистики, в Україні у період з січня по вересень 2016 р. знизилося виробництво молока на 2,2% (до 8,171 млн т), в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільші надої за січень-вересень зафіксовані у Вінницькій області (662,9 тис. т), в Полтавській області (608,7 тис. т), у Хмельницькій області (465,7 тис. т). А найнижчі показники виробленого молока відзначені в Луганській області (92,1 тис. т). На думку експертів, через кілька років Україна і зовсім може втратити статус нетто-експортера молока. Хоча звичайно, багато чого буде залежати від державної політики.

В Ізраїлі далекі від проблем, з якими доводиться стикатися нашим виробникам. Вся справа в тому, що там постійно працюють над поліпшенням генетики, стежать за правильним харчуванням молочної худоби, що є далеко не останнім чинником, що впливає на продуктивність, важлива роль приділяється селекційно-племінній роботі в стадах.

Молочні ферми Ізраїлю працюють в тісному контакті з професійними організаціями, на пряму пов'язаними з Міністерством сільського господарства країни. У молочному секторі Ізраїлю налічується понад 120 тис. голів ВРХ ізраїльсько-голштинської породи.

В Ізраїлі загальне виробництво молока становить 1,3 млн т.

Виконано за допомогою Disqus