Фермери отримають 70% кредиту від ЄІБ — Кутовий

11 листопада 2016 43 0
Тарас Кутовий сподівається, що ці кошти допоможуть фермерам зробити якісний стрибок у розвитку вітчизняного сільського господарства
2877.ruТарас Кутовий сподівається, що ці кошти допоможуть фермерам зробити якісний стрибок у розвитку вітчизняного сільського господарства

Малі та середні підприємства отримають не менше 70% кредиту у сумі €400 млн від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Про це повідомив під час зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазилем Худаком міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, до 30% коштів кредиту можуть бути розподілені між операторами держсектору: дослідними станціями, лабораторіями, установами з моніторингу та контролю рибного господарства тощо.

Читати по темі: Тарас Кутовий: Фокус бюджетної підтримки буде направлений на фермерів

«Сподіваюсь, що проект щодо надання позики у вітчизняний АПК розміром у €400 млн якнайшвидше буде реалізований та дасть змогу малим та середнім фермерам зробити якісний стрибок у розвитку вітчизняного сільського господарства. Я радий, що наші партнери зробили все, аби процес був прозорим та оперативним. Дуже сподіваюся, що наші фермери зможуть скористатися всіма перевагами запропонованої програми», — зазначив Тарас Кутовий.

Також додається, що позичальником ресурсів виступає Україна в особі Міністерства фінансів. Мінагропрод здійснює загальний нагляд та відповідає за реалізацію проекту, зокрема, за створення Групи з управління проектами.

Довідково:

Строк надання кредитів – 12 років із пільговим 4-річним періодом.

Строк реалізації проекту – з 2016 до 2020 р.р.

Сукупна кількість коштів, залучених в галузь, з рештою становитиме – €800 млн, оскільки за умов угоди кошти ЄІБ можуть складати лише половину позики. Решту ж має надавати український банк-учасник програми.

Очікується, що фінансуватимуться наступні напрямки:

  • первинне виробництво зернових та олійних культур;

  • розвиток, модернізація та сертифікація потужностей для сушіння, очистки, сортування, тестування і зберігання зернових та олійних культур;

  • реконструкція виробничих потужностей аквакультури та рибного господарства;

  • обладнання та інфраструктура для рибопереробки та консервування;

  • дослідні станції, випробувальні лабораторії, обладнання для досліджень та професійного навчання, служби поширення сільськогосподарських знань та сертифікації, системи контролю та моніторингу рибного господарства.

Виконано за допомогою Disqus