Уряд виділить 300 млн грн на збирання українського комбайна СКІФ

4 грудня 2016 106 0
Херсонським заводом ланується виробляти не менше 150 комбайнів на рік
khersonline.netХерсонським заводом ланується виробляти не менше 150 комбайнів на рік

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав згоду підтримати Херсонський машинобудівний завод на 300 млн грн для початку збору нового українського комбайна СКІФ. Саме така сума необхідна, щоб запустити серійне виробництво, пише Traktorist.ua.

У порівнянні з німецьким комбайном такого ж класу, херсонський комбайн за технічними показниками виявився кращим, до того ж його вирішили вдосконалити та встановлювати деталі європейської якості, ті, які не виготовляють на заводі.

«Ми вже зробили експериментальну партію, яка працює в Україні досить успішно. Наш комбайн в два рази дешевший, ніж імпортний і в його ціні закладено до 20% зарплати і податків. Тому цей проект дасть серйозний соціальний поштовх і позитивно вплине на зайнятість і добробут населення. Також ми хочемо співпрацювати з близько 10-ма заводами по області, які будуть задіяні у виготовленні комбайна», — розповів голова Правління Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник.

Також, на заводі планують запустити повномасштабне виробництво вже через 6 місяців і виробляти не менше 150 комбайнів на рік, а за 5 років вийти мінімум на 500 комбайнів на рік.

Виконано за допомогою Disqus