Визначено три основні напрями убезпечення ризиків для аграріїв

24 липня 2015 182 0
Визначено три основні  напрями убезпечення ризиків для аграріїв
Latifundist.comВизначено три основні напрями убезпечення ризиків для аграріїв

Оновлений Закон України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» має задовольнити інтереси всіх учасників ринку: банківські установи і страховиків, аграрний бізнес та фермерів. Про це під час засідання робочої групи спільно із представниками Міжнародної фінансової корпорації (IFC) сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як йдеться у повідомленні, головна мета правок до закону — урегулювання усього ринку страхування сільгосппродукції, підвищення фінансової стійкості страховиків, зміна механізму субсидування та розширення доступу до страхування (зокрема, для малих та середніх виробників).

Також додається, що учасники наради визначили три головні напрями змін у системі убезпечення ризиків для аграріїв: зміни до законодавчої бази, оновлення аграрного пулу та співпраця з професійними страховими компаніями.

«Нам важливо налагодити ефективне партнерство між усіма учасниками агрострахового ринку: державою, страховиками та сільгоспвиробниками. Головна мета – розробити та впровадити цілісну та ефективну систему агрострахування», — зазначила Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus