Фінансове навантаження на гектар збільшилось на 59% — фермер

16 грудня 2016 108 0
Витрати на виробництво ростуть, а ціни на продукцію залишаються на рівні минулого року
kurkul.comВитрати на виробництво ростуть, а ціни на продукцію залишаються на рівні минулого року

Цього року фінансове навантаження на 1 га збільшилося на 59% (3,4 тис. грн), виробничі витрати на 1 га — на 50% (до 10 тис. грн).

Про це в інерв'ю Kurkul.com розповів голова Білопільської районної організації «Аграрний союз України», керівник ППФ «Агрохімпромцентр» Григорій Поляков.

«Я порахував, що цього року орендна плата за землю збільшилась на 1 млн грн, і 1,5 млн грн, які я використовував зі свого спецрахунку ПДВ на купівлю запчастин, мінеральних добрив та ЗЗР, я був змушений перерахувати до бюджету. А витрати лише ростуть. У той час, як собівартість нашої продукції не змінюється, ціни на продукцію залишаються на рівні минулого маркетингового року», — сказав Григорій Поляков.

За його словами, оборотних коштів скоро буде не вистачати, якщо не добитися того, щоб фермерам залишили спеціальний режим ПДВ. Особливо це небезпечно для дрібних фермерів, тому що вони не звикли до такого податкового навантаження.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus