Бюджетна дотація застрахує тваринництво від втрат — Юрчишин

20 грудня 2016 61 0
Дмитро Юрчишин, голова парламентського підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами
AgroPolit.comДмитро Юрчишин, голова парламентського підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами

Закладені у бюджеті норми є «перемогою для АПК». Таку думку АgroРolit.com висловив голова парламентського підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами, власник агропромислового науково-виробничого підприємства «Візит» Петро Юрчишин.

Він пояснює, щоб відновити поголів’я тварин, «відданих під ніж», потрібно мінімум 5 років.

Дивіться інфографіку: Аграрна частина проекту бюджету на 2017 р.

«Зміни, внесені до бюджету на 2017 р., мають на меті підтримку аграрного сектору. Всім завжди буде мало, хотітиметься більше, але за все потрібно дякувати… Нараховуватися кошти будуть на основі зданої декларації та додатків до неї. Кошти направлять на машинобудівну галузь, на молочну, м’ясну. Тобто на ті види продукції, які потребують дотації», — повідомив він.

Депутат наголосив, що тваринництво у цьому випадку налаштоване на пріоритетність держдопомоги, і воно її отримає.

«Держпідтримка перекриє для нього втрати від скасування спецрежиму ПДВ. Можливо, не у повній мірі, але ті, котрі продають на внутрішній ринок, цю допомогу відчують. Виробники ж, які експортували свою продукцію за кордон, нічого не втратять, бо вже отримують повернення ПДВ — 20% від експорту», — підсумував у коментарі виданню Петро Юрчишин.

Детальніше у матеріалі: Аграрний бюджет-2017 «віджатися» і стати ефективнішим чи «померти»?

Нагадаємо, що у проекті закону №5000 «Про Державний бюджет України на 2017 рік», вказано, що державна підтримка для аграріїв на наступний рік становитиме 5,5 млрд грн, тобто — 1% від ВВП всієї країни. Така підтримка є ініціативою міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

Виконано за допомогою Disqus