Кутовий повідомив, як підтримають фермерів, що займаються нішевими культурами

29 грудня 2016 89 0
У 2017 р. планується підтримка фермерів, що займаються нішевими культурами
by-time.infoУ 2017 р. планується підтримка фермерів, що займаються нішевими культурами

У 2017 р. планується підтримка фермерів, що займаються нішевими культурами.

Про це в інтерв'ю Кurkul.com повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 № 609 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам» удосконалено механізм використання коштів, спрямованих на фінансову підтримку фермерських господарств — переможців конкурсу.

«Зокрема, удосконалено процедуру проведення відбору переможців конкурсу, збільшено граничну суму фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі до 500 тис. грн», — зазначив він.

Читати по темі: Тарас Кутовий: Україна вкотре довела, що є сильною аграрною державою

Також додав, що розширено коло напрямів надання фінансової підтримки та встановлено пріоритети, за якими буде надаватись перевага при визначенні переможців конкурсного відбору (членство у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі, провадження діяльності з вирощування та розведення великої рогатої худоби, обробіток земельних ділянок площею не більше 500 га, закладення молодих плодово-ягідних та виноградних насаджень, перехід до виробництва органічної продукції (сировини).

Виконано за допомогою Disqus