Новий український дрон обробляє 500 га поля за один день

19 січня 2017 128 0
Дрон розвиває швидкість у 110 км/год і економить 70%розчину пестицидів
kray.technologyДрон розвиває швидкість у 110 км/год і економить 70%розчину пестицидів

В Україні з'явився новий сільськогосподарський дрон, що витрачає всього 4 л пального на 200 км та економить до 70% пестицидів.

Про це пише SuperAgronom.com.

Дрон Kray Protection може оприскувати посіви культур, рухаючись на висоті 1 м над верхівками рослин. При цьому він розвиває швидкість у 110 км/год. До того ж дрон працює за технологією ультраоб'ємного автоматичного внесення пестицидів або мікродобрив, що дозволяє економити до 70% розчину.

Безпілотник має шість роторів та гібридну силову установку, що робить його достатньо автономним — на одній заправці він долає до 200 км. Операційні ж витрати на обслуговування техніки скорочуються вдесятеро.

«Це дає змогу фермеру заощадити відразу за трьома напрямками: на втратах врожаю, на вартості внесення добрив і на ціні хімікатів. Отож, якщо фермер купує дрони для обробки 2000 га, він зможе отримати близько $1 млн за 6 років. Як бачимо, повернення інвестицій перевищує початкові витрати уп’ятеро, або на понад 500%», — розповів засновник компанії Kray Protection Дмитро Сурду.

У планах компанії протягом 2017 р. випустити 10 дронів нового типу та випробувати їх в пілотних проектах у США, Канаді та Україні

Виконано за допомогою Disqus