Херсонщина за минулий рік зібрала 50 тис. т рису

24 січня 2017 97 0
Херсонська область також займає лідируючі позиції серед областей України за виробництвом плодово-овочевої продукції
pixabay.comХерсонська область також займає лідируючі позиції серед областей України за виробництвом плодово-овочевої продукції

Херсонщина у 2016 р. виготовила 50 тис. т рису. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Після закриття рисових чеків у Криму, Південь України, а саме Херсонська область, зайняв провідні позиції у виробництві цієї культури – на площі 7,5 тис. га виробляється 50 тис. т рису.

«Херсонщина, як аграрний регіон України, може пишатися виробництвом плодово-овочевої продукції, а саме, цибулею і томатами. В 2016 р. область виробила 1,3 мільйони т такої продукції, що дозволило нам зайняти лідируюче місце серед областей України», – зауважив директор Департаменту агропромислового комплексу Херсонської ОДА Олександр Паливода.

Керівник агропромислового сектору області охарактеризував Херсонщину як одну із лідируючих виробників саме плодово-овочевої продукції, але при цьому зауважив і на досягненнях у виробництві зернових культур, їх у 2016 р. було отримано 350 тис. т.

«На сьогоднішній день область має 300 тис. га зрошувальних земель. Практично завершено будівництво дамби на Північно-Кримському каналі, що дозволить збільшити зрошувані площі у Каланчацькому районі. У зв’язку із розширенням експортного ринку, товаровиробники Херсонщини починають все більше отримувати сертифікати й стандарти на власні вироби, а це достатньо тривалий процес. Але наші фермери впевнено крокують вперед у прагненні освоєння світового ринку збуту», – зауважив Олександр Паливода.

Виконано за допомогою Disqus