На Харківщині через АЧС вилучили та знищили більше 100 свиней

26 січня 2017 77 0
Для ліквідації надзвичайної події в області залучено 29 осіб та 8 одиниці техніки
pixabay.comДля ліквідації надзвичайної події в області залучено 29 осіб та 8 одиниці техніки

У Харківській області в осередку виявлення вірусу африканської чуми свиней вилучили та знищили більше 100 свиней.

Про це повідомляє «УНІАН».

22 січня в приватному домоволодінні в селі Рідне (Іллічівка) загинуло дві свійські свині. Туша загиблої тварини була направлена на дослідження до Полтави.

Експертиза встановила, що причиною загибелі став вірус АЧС.

Читати по темі: На Харківщині оголошено карантин через розповсюдження АЧС

Триває проведення карантинних та протиепізоотичних заходів в осередку захворювання: визначені відповідні зони, із залученням співробітників ГУ Національної поліції у Харківській області та ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області забезпечено виставлення карантинно-дезінфекційного бар’єру на виїзді з села Рідне (Іллічівка).

«Для ліквідації надзвичайної події залучено 29 осіб та 8 одиниці техніки. Проводиться робота з облаштування ветеринарно-поліцейського посту. Із 3-кілометрової зони від осередку зараження вилучено та знищено шляхом спалювання 101 тушу свиней. Шкода, заподіяна населенню, встановлюється», — йдеться у повідомленні.

Згідно з прогнозами ФАО, збитки державного бюджету України через спалахи вірусу африканської чуми свиней в 2017 р. можуть становити понад 1,5 млрд грн.

Додається, що за даними Держпродспоживслужби, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 р. втратить понад 1,2 млн свиней, або 4 млрд грн, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus