На Київщині виникла підозра захворювання на АЧС

30 липня 2015 111 0
На Київщині виникла підозра захворювання на АЧС
Оrel.meatinfo.ruНа Київщині виникла підозра захворювання на АЧС

У смт Калита (Київська область) 28 липня 2015 р. зареєстровано підозру на африканську чуму свиней (АЧС), пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України, посилаючись на Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України.

Як зазначається у повідомленні, там утримується 60 тис. голів свиней.

«Наше завдання – якнайшвидше локалізувати загрозу. В Україні затверджено план дій при підозрі захворювання (загибелі) свиней на африканську чуму. Вказаний план передбачає щохвилинний порядок дій фахівців ветеринарної медицини різних рівнів. Ідеться про період від отримання повідомлення про захворювання чи загибель свиней до зняття карантину з неблагополучного пункту. З 28 липня виставлено міліцейські пости на основних дорогах, а також польових дорогах. Але рух обмежений не буде», — пояснив заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Олександр Вержикоховський.

Він відзначив негативний вплив браконьєрства на поширення захворювання у сектор домашнього свинарства.

«Тому останні випадки виявлення АЧС у Київській, Чернігівській та Житомирській областях, швидше за все, є верхівкою айсбергу епізоотії АЧС серед диких кабанів на Поліссі. Епіцентр може бути на території Чорнобильської зони відчуження», — пояснив Олександр Вержиховський.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою