У Запоріжжі реалізатори м'яса протестували проти обмежень на торгівлю через АЧС

24 лютого 2017 37 0
Більше 100 учасників протесту перекрили дорогу до залізничного вокзалу
ukrinform.uaБільше 100 учасників протесту перекрили дорогу до залізничного вокзалу

Сьогодні в Запоріжжі реалізатори м'яса з 4 ринків міста перекрили центральний проспект Запоріжжя в районі залізничного вокзалу «Запоріжжя-1».

Про це пише «Укрінформ».

Таким чином, вони протестували проти обмежень, введених на торгівлю м'ясом у зв'язку з виявленням 20 лютого у Комунарському районі міста факту падежу свиней через захворювання на африканську чуму свиней.

Читати по темі: Нові випадки АЧС зафіксовані у Запорізькій та Миколаївській областях

Повідомляється, що в акції протесту взяли участь понад 100 торговців м'ясом з чотирьох ринків. Близько півгодини люди безперервно переходили по зебрі проспект Соборний в районі центрального залізничного вокзалу міста, що призвело до утворення пробок на автодорозі.

За словами учасників акції протесту, на такі радикальні заходи вони пішли оскільки не бачать іншого способу зберегти можливість забезпечувати свої сім'ї.

«Заборона на торгівлю м'ясом на 40 днів позбавляє нас нашого нелегкого заробітку. Через введені обмеження без засобів для існування залишається більше тисячі сімей торговців м'ясом з 4 продовольчих ринків Комунарського району, що потрапили в карантинну зону», — розповіли учасники акції протесту.

Акція, що проводиться торговцями, не була заявлена і санкціонована у встановленому законодавством порядку. На місце її проведення прибули представники правоохоронних органів і Головного управління Держспоживслужби Запорізької області, за ініціативи якого було введено заборону на торгівлю м'ясом.

Правоохоронці і чиновники, що прибули на місце проведення акції протесту, переконали працівників ринку припинити блокування дороги і запросили протестуючих на переговори у Запорізьку мерію.

Додається, що в.о. начальника Держпродспоживслужби у Запоріжжі Сергій Приходько провели переговори з представниками ініціативної групи ринковиків, в ході яких роз'яснили ситуацію з карантином і ознайомили торговців м'ясом з можливостями ведення торгівлі на інших ринках міста, а також з офіційним протоколом про введення карантину, положень яких зобов'язані дотримуватися.

Виконано за допомогою Disqus