На Волині збільшено посівні площі під озимі, гречку та соняшник

10 березня 2017 80 0
Волинська область
panoramio.comВолинська область

Під урожай 2017 року на Волині було засіяно 204 тис. га озимих культур, що на 1,3 тис. га більше, ніж минулого року, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Погодні умови були сприятливими для перезимивлі озимих культур. Станом на сьогодні посіви знаходяться в доброму і задовільному стані. Про загибель посівів інформації від сільгоспотоваровиробників не надходило. Завдяки сприятливим погодним умовам аграрії Волині розпочинають весняно-польові роботи.Вже підживлено 25 тис. га озимих (20%) від загальної площі посіву. Першими почали підживлення у Луцькому, Володимир-Волинському, Іваничівському, Любомльському, Ковельському та Локачинському районах.

Посів ярих культур очікується на площі близько 300 тис. га, з них ярих зернових і зернобобових на площі 120 тис. га. Очікується збільшення плсівних площ під гречку та соняшник.

«Підготовка до весняно-польових робіт йде за графіком. Але є необхідність проаналізувати інформацію щодо наявності достатнього рівня води у водоймах, аби попередити виникнення пожеж в літній період», – зазначив голова Волинської ОДА, Володимир Гунчик.

Виконано за допомогою Disqus