Український Уряд вперше підтримає равликові й страусині ферми

13 березня 2017 411 0
На підтримку равликових і страусиних ферм в Україні виділять близько 25 млн грн
informator.newsНа підтримку равликових і страусиних ферм в Україні виділять близько 25 млн грн

У державному бюджеті на 2017 рік передбачено близько 25 млн грн на вирощування равликів і страусів, пише Аgropolit.com.

«Цього року вперше заплановані дотації на ферми з равликами і страусами. Поки ще немає постанови КМУ про використання цих коштів. Вочевидь, отримати дотацію цій новій формі бізнесу буде важко. Велика частина піде виробникам птиці. Що залишиться, дадуть на равликів і страусів», — говорить заступник голови асоціації «Равлики України» Дмитро Недвига.

За останні три роки Україна наростила обсяги експорту равликів.

Зараз існує 10 вітчизняних равликових ферм, 90% їхньої продукції йде на експорт.

Як розповідає Дмитро Недвига, в Україні ресторани купують равликів по 150-200 грн за кілограм. Європейці оптом платять по €1-1,5. Заморожених равликів вважають готовим продуктом, тому вони коштують дорожче.

«Україні потрібні чіткі технології, правила й норми, як розробити равликові ферми й отримати відповідні сертифікати. Якраз зараз їх розробляємо. Щоб їх впровадити, буде потрібно ще кілька років», — говорить Дмитро Недвига.

За словами засновника одної з українських равликових ферм Дмитра Бутенка, нині обсяги виробництва равликів на його фермі становлять до 500 кг на місяць. Але в майбутньому виробники планують розширювати переробку продукції до 1 т на місяць і постачати равликів в Євросоюз.

Минулого року Україна продала за кордон 380 т равликів. Тому власники равликових ферм вважають цей бізнес перспективним і очікують, що таки зможуть отримати на його розвиток фінансування з держбюджету.

Виконано за допомогою Disqus