14 березня 2017, 15:14, Україна

Фермери Дніпропетровщини вимагають у Міністерства юстиції припинити рейдерство

Рейдерство методом подвійної реєстрації договорів оренди паїв набуло жахливих масштабів. Відтак, фермери закликали міністра юстиції Павла Петренка негайно прийняти міри по недопущенню такої практики і скасуванню незаконних подвійних договорів. Про це під час антирейдерської акції у Києві заявили представники Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ).

Зокрема, міністру нагадали його обіцянку з трибуни Верховної Ради розібратись із рейдерами, що захопили фермерське господарство «ДАР» на Дніпропетровщині.

«Від його служби (міністерства — ред.) прийшла відмова взагалі розглядати це питання. Може сам Петренко вже став латифундистом, який «кришує» своїх рейдерів?», — йдеться у повідомленні прес-служби АФЗУ.

Читати по темі: Страх та ненависть у Попасному або Як господарство «Дар» подарували безхатченку

Також під час протесту аграрії зазначили, що у разі бездіяльності влади у напрямку врегулювання ситуації з рейдерськими атаками, зовсім скоро в Україні не залишиться жодного фермера.

«Щодня по всій Україні корумповані державні реєстратори незаконно підробляють документи та вносять у базу реєстрації договорів дані про нові договори земельної оренди на користь великих агрохолдингів та їхніх «посіпак». Це робиться таємно, всупереч існуючим довгостроковим домовленостям. Таким чином, тисячі гектарів щодня відбираються у малих та середніх фермерів, монополізуючи обробку землі до рук олігархів-латифундистів. Вже через рік такої злочинної практики в Україні не залишиться жодного малого чи середнього фермера. Це означатиме автоматичне подорожчання сільськогосподарської продукції та перетворення селянства на безправних жебраків», — повідомляє прес-служба АФЗУ.

Наразі триває обговорення проблеми за участі комісії Мін’юсту та представників АФЗУ. Про результати перемовин ми повідомимо згодом.