Техніку у лізинг купувати вигідно ― фермер

6 квітня 2017 240 0
Юрій Мороз з придбаним у лізинг трактором
kurkul.comЮрій Мороз з придбаним у лізинг трактором

Придбання нової техніки це серйозний крок для українського фермера. Якісна сучасна техніка коштує недешево. Але завдяки ОТП Лізинг фермери можуть купити техніку, не переплачуючи, як за «державний лізинг».

Фермер Юрій Мороз із Кіровоградщини придбав сучасний трактор Case завдяки лізинговій програмі від ОТП Лізинг. За його словами, цей трактор ― мрія для його трактористів, які ще ніколи не працювали на техніці такого рівня.

 Читати по темі: Лізинг сільгосптехніки: що потрібно знати фермерам


 Фермер вже мав досвід придбання техніки у лізинг.

 «Я два роки тому брав трактор у лізинг, але це був так званий “державний лізинг”. З одної сторони, добре, що там не має прив’язки до валюти, але з іншої – більше переплачуєш. Якщо я плачу ОТП Лізинг 5% річних і попередньо 33%, плюс 1,5% за доставку техніки. У державному йде попередній внесок 15%, за доставку 10 %, комісійних 7%, і в кінці, по закінченню лізингу, 5% від попередньої вартості повинен заплатити лізинговій компанії. У цій компанії такого не має. Якби я брав таку ж саму техніку в державний лізинг, я б переплатив 100 тис. грн за два роки», — розповідає фермер.

 

 Трактор у лізинг виявився вигідною інвестицією у власний аграрний бізнес. Юрій Миколайович зізнався: він навіть не підозрював, що взяти сільськогосподарську техніку в лізинг можна не лише вигідно, а й без зайвих клопотів та витрат дорогоцінного часу.

 

«Державний лізинг, як не крути, «забюрократизований». Дуже довго все узгоджується. Починаючи процедуру оформлення лізингу в ОТП Лізинг, я наживо не бачив ні їх представників, ні спеціаліста, який консультував мене виключно по телефону. Документи поштою присилалися. Звісно, коли приходиш до людини в офіс, спілкуєшся з нею, і бачиш обстановку, то для душі спокійніше, ніж коли її не бачиш і пересилаєш велику суму. Страшнувато, звичайно. Але, поспілкувавшись із головним менеджером компанії у Кіровоградській області, вирішив договір укладати», — розповідає Юрій Мороз.

 

Виконано за допомогою Disqus