Ostchem готовий забезпечити аграріїв добривами, якщо відновлять постачання газу

7 квітня 2017 103 0
Заводи готові відновити роботу та забезпечити аграріїв добривами
wikipedia.orgЗаводи готові відновити роботу та забезпечити аграріїв добривами

Хімічні підприємства підконтрольної Дмитру Фірташу групи Ostchem, зупинені на початку березня через припинення подачі газу, заявляють про готовність відновити випуск азотних добрив відразу після подачі газу і здатності повністю задовольнити попит аграріїв в необхідні терміни.

«Як тільки нам дадуть газ, ми відразу ж готові запустити підприємства і вивести їх на проектні потужності», — йдеться у відповіді прес-служби Ostchem на запит агентства «Інтерфакс-Україна».

У компанії також зазначили, що черкаський «Азот», «Рівнеазот» і «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» (Луганська обл.), зможуть зробити необхідні обсяги добрив для завершення весняної посівної навіть незважаючи на заборгованість по заробітній платі.

Одночасно в Ostchem знову підкреслили, що проблеми в роботі українських хімічних підприємств, їх вимушені зупинки викликані нечесною конкуренцією з боку російських виробників добрив, які постачають свою продукцію за демпінговими цінами.

«Обов'язковою умовою стабільної роботи хімічних заводів — національних виробників азотних добрив є введення антидемпінгових мит на мінеральні добрива з інших країн, які поставляють продукцію за демпінговими цінами», — йдеться в коментарі Ostchem.

 

Читати по темі: У розпал посівної фермерів можуть залишити без добрив

Союз хіміків України на початку квітня оцінили дефіцит добрив в Україні на поточну посівну в 278 тис. т аміачної селітри, 140 тис. т КАС і 258 тис. т карбаміду.


Читати по темі: Дефіцит азотних добрив в Україні вже понад 30%
 

Опитані великі агрохолдинги країни повідомили, що на початок квітня вони були забезпечені азотними добривами на період весняної посівної на рівні 70 — 100%. На їхню думку, в складній ситуації опинилися компанії, які вже заплатили кошти Ostchem, але не отримали добрив.

Виконано за допомогою Disqus