Урядові санкції проти російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука — Заблоцький

15 травня 2019 409 0
Урядові санкції проти російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука — Заблоцький
Kurkul.comУрядові санкції проти російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука — Заблоцький

Введені сьогодні урядом санкції проти цілої низки російських товарів закріплять монопольне становище OSTCHEM на ринку добрив в Україні та призведуть до зростання цін на азотні добрива. Про це повідомив заступник голови Української аграрної асоціації Мар’ян Заблоцький.

За його словами, добрива в Україні і так є значно дорожчими, ніж в інших країнах, а фактична відсутність альтернативи у вигляді закордонних добрив призведе до ще більшого зростання ціни та надбрибутків, отриманих компаніями Дмитра Фірташа та його партнера Віктора Медведчука.

Щодо можливостей постачання добрив з інших країн, окрім Росії, Мар'ян Заблоцький у коментарях на своїй сторінці відповів, що митна служба часто не пропускає поставки добрив з Європи із незрозумілих причин.

«Я в кінці минулого року тижнями пробував визволити вагони наповнені добривами з Литви. Наші постачальники бачать, що раз заблокують їх вагони, і зразу відмовляються поставляти. Фірташ дуже добре в цьому плані працює», — заявив експерт.

Нагадаємо, Kurkul.com писав, що розслідування АМКУ, щодо монопольного статусу корпорації OSTCHEM, яка належить переважно Фірташу, на ринку добрив в Україні, триває з 2017 року, але досі по ньому не було винесено жодного рішення

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою