Українські фермери знижують ціни на овочі через дешевизну імпортних

23 квітня 2017 3485 0
Українські виробники змушені знижувати ціну на тепличні огірки та помідори
pressfoto.ruУкраїнські виробники змушені знижувати ціну на тепличні огірки та помідори

Українські фермери знижують ціни на огірки та помідори через невисокий попит і конкуренцію із боку Польщі. Польські огірки займають велику частину овочевого ринку України. У західних областях крупним оптом польські огірки продають за ціною 32 — 35 грн/кг, повідомляє сайт zerno-ua.com.

Зараз виробники, залежно від регіону, готові продавати огірки за ціною 38 — 45 грн/кг. Хоча, ще в середині квітня їх продавали не дешевше ніж за 42 грн/кг.

За словами директора української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, через торгівельну війну між Росією та Туреччиною ціни на огірки та помідори можуть знизитися, адже в Україну почали постачати дешеві товари. Вітчизняні виробники вимушені знижувати ціни на овочі. Цього року сезон тепличних огірків і помідорів розпочався у березні, проте українські виробники не змогли встановити високу ціну на свою продукцію адже у продажу з’явилися турецькі овочі за конкурентною ціною.

«На даний момент, за рахунок конкурентів, вартість помідорів та огірків виявилася досить зваженою. У 2016 р. ціна на тепличні овочі була значно вищою», — повідомив експерт.

На оптових ринках огірки коштують від 57 грн/кг, помідори — 52 — 60 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus