Ягідники встановили ціну на першу полуницю

27 квітня 2017 260 0
На Херсонщині почали збір полуниці
agro-ukraine.comНа Херсонщині почали збір полуниці

На початку тижня на українському ринку з'явилася перша полуниця вітчизняного виробника. Українські виробники встановили ціну на ягоди на рівні імпортних, які завозять з Іспанії, повідомляє «Інфо-Шувар».

З понеділка збір ягоди розпочали господарства на Херсонщині. Суттєве погіршення погодних умов не вплинуло на збір тепличної полуниці, збирати почали вчасно.

Станом на 26 квітня вітчизняні виробники пропонують ранню полуницю невеликими обсягами 200 ― 500 кг за ціною 110 ― 130 грн/кг. Поки попит не ягоди невисокий, через їхню вартість.

«Виробництво ранньої ягоди в Україні поки що розвивається переважно в «літніх» плівкових теплицях, вирощувати ягоду в «зимових» скляних теплицях ― досить дороге задоволення для українського виробника навіть попри зниження конкуренції з боку імпорту. Утім щороку українські господарства намагаються розпочати сезон якомога раніше з надією вловити вищу ціну на свій врожай. Це є однією з головним причин щорічного зниження імпорту цієї ягоди», ― коментує ситуацію керівник «Інфо-Шувар» Тетяна Гетьман.

Щороку українські господарства збирають близько 65 ― 75 тис. т полуниці. Україна посідає сьоме місце в Європі за обсягами виробництва полуниці. Втім, за словами Тетяни Гетьман, через нерозвинуту інфраструктуру, експортувати українську полуницю дуже складно.

Виконано за допомогою Disqus