На Херсонщині завершено перший етап будівництва дамби

3 травня 2017 1036 0
Гідротехнічна споруда дає змогу забезпечити подачу води на 7 тис. га додаткових площ зрошення
Kurkul.comГідротехнічна споруда дає змогу забезпечити подачу води на 7 тис. га додаткових площ зрошення

Перший етап будівництва дамби на Північно-Кримському каналі завершено. Про це під час робочої поїздки до Каланчацького району повідомив головний інженер управління Північно-Кримського каналу Володимир Оберемок, пише прес-служба Херсонської ОДА.

Гідротехнічна споруда дає змогу забезпечити подачу води на 7 тис. га додаткових площ зрошення у Каланчацькому та Чаплинському районах та підтримувати необхідні рівні для водоподачі риборозплідним і рисосіючим господарствам у Голопристанському, Каланчацькому і Скадовському районах на площі 16,3 тис. га.

«Затори тримають воду міцно, не допускаючи її протікання. В цьому році ми плануємо забезпечити полив земель на 47 тис. га, в минулому році кількість поливних земель складала 34 тис. га. Найбільше в роботі зазначеної споруди зацікавлені фермери та аграрні господарства, так як із зрошенням посушливих земель Херсонщини вони отримають гарний урожай, а споживачі — якісну місцеву продукцію в необхідній кількості», — розповів у ході інспектування Володимир Оберемок.

Також він наголосив, що завдяки лобіюванню та контролю за будівництвом зазначеної споруди керівництва області, була зроблена велика робота і завершено перший етап будівництва, під час якого виконано понад 90% робіт. Разом з тим, необхідно також виконати роботи з облаштування прилеглої території. Передбачається впорядкування території, придбання та монтаж вантажопідйомного обладнання, проведення електротехнічної мережі, будівництво допоміжних споруд та інше.

Виконано за допомогою Disqus