Завдяки держпідтримці у Франції фермер уже кілька років не платить податки

19 травня 2017 204 0
Обсяги дотацій і компенсацій у Франції дозволяють місцевим фермерам по кілька років не платити податки
kurkul.comОбсяги дотацій і компенсацій у Франції дозволяють місцевим фермерам по кілька років не платити податки

Обсяги дотацій і компенсацій у Франції дозволяють місцевим фермерам по кілька років не платити податки. Вони лише віддають певні кошти на підтримку доріг, шкіл.

Про це Kurkul.com розповів французський фермер Моріс Мейер, який керує органічною фермою та займається біодинамічним господарством.

Читайте за темою: «Моріс Мейер: Я — фермер-мандрівник»

За його словами, у Франції у сільських виробників діє спеціальний податковий режим, а відтак — вони платять дуже мало податків. Аграрії можуть занести в статті витрат трактор, машини, електронні прилади тощо: укінці залишається менша сума для оподаткування. На інші підприємства, наприклад, промислові, накладають податок обсягом 33%.

«Коли ми щось ще робимо, крім безпосередньо виробництва, наприклад, беремо практикантів на ферму, то також отримуємо компенсацію податків», — поділився хитрощами фермер.

Крім того, за словами Моріса Мейера, для органіків у Франції існує так званий кредит на податки. Тобто, якщо фермер повинен заплатити €10 тис. податків, то він віддасть тільки €6 тис., а решту отримує у якості компенсації. Якщо він до того ж купує якесь специфічне обладнання, наприклад, весь спектр механічної сільгосптехніки для боротьби з бур’янами, то отримує 40% компенсації вартості такої техніки.

«У органічних виробників є ціла низка дотацій: базові, на техніку, на податки. Загалом, 2-3 перші роки перехідного періоду держава оплачує сертифікацію, тому що в цей час ми не можемо встановлювати високі «органічні» ціни на продукцію і влада вважає, що вони повинні компенсувати різницю. І тільки коли фермер перейшов на органіку повністю, він спроможний платити за сертифікацію сам», — розповів Моріс Мейер.

Також у Франції фермери активно залучать інші види фінансування.

«Французьке сільське господарство належить банкам! Я співпрацюю одразу з кількома. Кредити отримую під 2% річних. Також у Франції існує спеціальний вид кредитування купівлі сільгосптехніки. Компанія-продавець техніки має контракт із банком і видає кредит самостійно, під 2-3%. Протягом першого року фермер не повинен виплачувати відсотки, а віддає їх протягом наступних трьох років. При цьому фермеру в банк йти не потрібно, постачальник сам займається оформленням всіх потрібних документів», — розповів французький аграрій.

Виконано за допомогою Disqus