При Кутовому МінАПК почало формувати власну політику галузі

23 травня 2017 83 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Діючий міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий професіонал і проєвропейський політик. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com заявив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк.

Нагадаємо, сьогодні міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий подав у відставку.

За час роботи Кутового Мінагрополітики подало до Верховної Ради 12 законопроектів.

«Я його знаю 4 роки і можу сказати, що він політик європейського рівня, завжди був таким і впроваджував ці принципи на посаді в міністерстві. Він просто порядна та правильна людина, яка не говорили погано ні про справи попередників так і про тих хто заважав працювати зараз натомість він відверто заявляв про свої дії, хоч багатьом це не подобалось. Він однозначно проєвропейський політик і патріот своєї держави. В Міністерстві АПК Кутовий не випадкова людина», — так прокоментував він заяву про відставку Тараса Кутового.

Народний депутат оцінив позитивно роботу Тараса Кутового, на посту міністра аграрної політики та продовольства.

«Він завжди був комунікабельний та конструктивний з народними депутатами, що йому вдалося швидко вирішити нагальні проблеми в АПК, які мав напрацьованими, коли був ще членом, а потім — головою аграрного комітету. З позитивних моментів відзначив би кілька. По-переше, Мінагрополітики перестало займатися господарською діяльністю, а почало формувати власну політику галузі. Друге — взялося за напрацювання нових експортних ринків, що нам було в край необхідним. Третє — зайнявся спрощенням різних бюрократичних процедур, як в Мінагро, так і в галузі. Бізнесу це дало полегшення. При цьому ми знаємо, що МВФ тиснув на МінАПК в частині скасування спецрежиму ПДВ, тому відстояна держпідтримка в обсязі 1 % від ВВП на підтримку аграріїв протягом 5 років — це, звичайно, ще одне вагоме досягнення. Звичайно ті дії, які були зроблені, ми вже відчуваємо. Але результат від інших його кроків можна буде побачити не раніше аніж через пів року», — підсумував він.

На думку народного депутата, однією з можливих причин дочасного складання повноваження міністра АПК може бути обмеження політичної свободи Тарасу Кутовому у проведені потрібних реформ у галузі.

«Йому потрібно було дати достатньо бюджетних повноважень і можливостей. В першу чергу, створити свою команду, чого з перших днів Тарасу Вікторовичу не давали робити», — припускає Сергій Лабазюк.

Виконано за допомогою Disqus