В Уряді триває закрите засідання щодо ринку землі

29 травня 2017 568 0
Кабмін проводить закрите засідання щодо ринку землі
kurkul.comКабмін проводить закрите засідання щодо ринку землі

Уряд проводить закрите засідання з питань земельної реформи, пише Agropolit.com.

За словами власного джерела видання, до участі запрошені представники всіх 24 областей України, керівництва галузевих аграрних асоціацій та 4 народних депутати.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий заявив, що основою концепції земельної реформи в Україні має стати запровадження купівлі-продажу та застави прав оренди земельної ділянки.

На засіданні присутні: прем'єр-міністр Володимир Гройсман, народний депутат Олексій Мушак (нещодавно Конституційний суд відмовив йому у знятті мораторію на продаж земель сільськогосподарського), експерт з аграрної сфери Іван Мірошніченко, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР Олександр Бакуменко та генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький.

«Цьому зібранню перебувало проведення «правильної» роботи з керівниками місцевих обладміністрацій на предмет підтримки ключових тез земельної реформи Гройсмана — «200 га в одні руки». Після цього її вноситимуть в парламент. На засіданні ними має бути «виславлена» ця ідеї, хоч вона і шкідлива для ринку», — говорить одне з джерел видання.

Натомість другий співрозмовник стверджує, що зустріч навпаки носить консультативний характер і має на меті виробити ряд реалістичних пропозицій, аби зрештою написати об’єктивну модель запуску ринку земель сільськогосподарського призначення.

У той час голова асоціації Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) заявив, що його виключили з кола осіб, яких допустять на закриту нараду. Через це думки ВАР та значної частини аграріїв не почують.

«Ваш апарат (звернувся він до Володимира Гройсмана) вирішив виключити представника ВАР, АСУ, АВМ і «Укрцукор» з числа учасників наради. Хочу зазначити, що аналогічна ситуація сталася і в минулому році, коли обговорювалося питання державної підтримки аграріїв. На наш погляд, дане рішення не тільки не справедливе по відношенню до наших членів, а й ставить під загрозу можливість вироблення оптимального рішення про ключове для сільського господарства питання земл», — заявив Андрій Дикун.

Виконано за допомогою Disqus