У створенні агрокластерів ми скористаємося досвідом інших країн ― Трофімцева

31 травня 2017 107 0
Ольга Трофімцева, заступник Міністра з питань євроінтеграції
Kurkul.comОльга Трофімцева, заступник Міністра з питань євроінтеграції

Створення регіональних сільськогосподарських кластерів в Україні стане ефективним інструментом для успішної роботи малого та середнього фермера як на зовнішніх, так і на внутрішніх ринках, а також для залучення іноземного інвестування, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Ідея кластеру не нова, і ми не будемо вигадувати велосипед. Ми будемо використовувати найкращий досвід інших країн та залучати сильних партнерів з таких країн як Японія», ― прокоментувала заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Об’єднання в агрокластери стане важливим кроком для реалізації міжнародних проектів.

«Об’єднання малого та середнього аграрного виробника в регіональні кластери може стати стимулюючим фактором для реалізації спільних проектів з потенційними іноземними партнерами та для залучення інвестицій», ― підкреслила Ольга Трофімцева.

Вона також додала, що відмінним прикладом у цьому напрямку сьогодні є Ізраїль, Нідерланди, Данія та інші країни, в яких поєднання аграрного виробництва, науки, освіти та інновацій дає чудові результати для всієї економіки. У цих країнах виробництво, переробка, наука, дослідження, освіта, рітейл та зелений туризм складаються в потужний економічний ланцюг.

Також Ольга Трофімцева зазначила, що за результатами 2016 р. обсяги двосторонньої торгівлі аграрною продукцією між Україною та Японією становили лише $86,5 млн. А ключовими товарами українського аграрного експорту стали зернові культури, згущене молоко та тютюн.

Виконано за допомогою Disqus