Сільгоспвиробники Тернопільщини розпочали жнива

14 липня 2017 112 0
Колоски
kurkul.comКолоски

Станом на 12 липня аграрії Тернопільської області зібрали урожай ранніх зернових та зернобобових культур на полях загальною площею 0,9 тис. га.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА.

Озимий ячмінь зібрали на площі 0,8 тис. га і перші обмолоти його становлять 3,9 тис. т зерна. Середня урожайність — 48,75 ц/га, що на 3,7 ц/га більше від минулорічного показника.

Озимий ріпак зібрали на площі 0,1 тис. га.  Середня урожайність становить 30 ц/га, а це на 4,3 ц/га більше ніж торік.

За словами в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Володимира Стахова, під час цьогорічного збору ранніх зернових і ріпаку на полях планується залучити 1 226 одиниць зернозбиральної техніки.

«Значна увага приділяється й умовам зберігання зерна. Так, на теренах області функціонують 33 сертифіковані зернові склади загальною ємністю понад 1,3 млн т. Крім цього, триває будівництво ще двох елеваторів потужністю понад 110 тис.т зберігання зерна», — зазначив Володимир Стахів.

Загалом зернові та зернобобові культури займають 55,5% від усього, що вирощують на полях Тернопільщини. А цьогорічна посівна площа в усіх категоріях господарств області становить 819,8 тис. га, що на 9,5 тис. га більше ніж торік.

Слідкуйте за ходом жнивної кампанії разом із проектом «Урожай онлайн 2017» від Latifundist.com

Виконано за допомогою Disqus