Житомирський агроуніверситет просить 553 га землі

17 серпня 2015 110 0
Житомирський агроуніверситет просить 553 га землі
Кurkul.comЖитомирський агроуніверситет просить 553 га землі

Житомирський національний агроекологічний університет, який раніше володів землями державного підприємства «Україна» (Житомирська область), хоче повернути у свою власність земельну ділянку прощею 553 га, пише сайт Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, разом із тим працівники державного підприємства «Україна» виступають за приватизацію цього підприємства.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році» № 271 землі ДП «Україна» потрібно приватизувати.

«Житомирський національний агроекологічний університет, який раніше володів землями цього підприємства, просить посприяти у передачі земельної ділянки прощею 552, 76 га, зі складськими приміщеннями, розташованими в межах цієї ділянки, у його власність», — пише сайт.

Також додається, що під час засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо повернення ДП «Україна» у структуру Житомирського національного агроекологічного університету було підкреслено, що, з одного боку, повернення землі потрібне. АлеЮ з іншого боку, мають бути враховані інтереси місцевих громад, які зацікавлені в приватизації земельної ділянки, що дасть змогу людям використовувати землю в своїх цілях.

«На наступне засідання університет представить детальний бізнес-план, який передбачає використання земельних ділянок, а місцеві громади підготують їхнє бачення використання наявних земельних ресурсів з урахуванням планів розвитку території на найближчі 10-15 років», — йдеться у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою