Іноземного інвестора відлякує корупція — думка

18 серпня 2015 98 0
Іноземного інвестора відлякує корупція — думка
Volynnews.comІноземного інвестора відлякує корупція — думка

Україна у період економічної кризи та політичної нестабільності все одно приваблює іноземного інвестора, про це сказав в інтерв’ю Аgrotimes генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Герром Інвест-Україна» Дітріх Трайс.

За його словами, будь-яка криза має свій позитив. Адже слабі підприємства залишають ринок, натомість відкриваються можливості для нових. Однак в Україні іноземного інвестора більше за кризу відлякують корупція, нестабільність, орієнтація на олігархів.

«Попри це ваша країна завжди буде цікавою інвестору, оскільки тут можна винайняти висококваліфікований персонал за невисоку, якщо порівняти з європейськими мірками, зарплату. Дуже привабливим для вкладення інвестицій є сільське господарство. Це більше стосується рослинництва. Адже ведення такого бізнесу простіше: беру в оренду землю, купую техніку, розгортаю виробництво. Щось не подобається — згортаю виробництво, продаю техніку і йду », — зазначає експерт.

Також додає, що інша річ — тваринництво та переробна промисловість. Щоб збудувати ферму чи завод, передусім, потрібно вирішити низку питань — виділення землі, отримання дозволів. У європейських країнах це відбувається швидко, а в Україні можна чекати роками. У разі чого й згортати тваринництво, особливо це стосується молочного тваринництва, дуже важко: треба шукати, кому продати вигідно комплекс, у який вкладено немало коштів. У країні з ризикованою економікою будь-який інвестор прораховує не лише те, як він працюватиме, а й можливі варіанти виходу з бізнесу.

«Щоб залучити нові інвестиції, Україні потрібні реформи. Вони полягають навіть не в ухваленні якихось нових законів адже закони й так непогані, а в забезпеченні їх виконання», — переконаний Дітріх Трайс.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою