Аграрії Сумщини просять допомоги у держави

17 липня 2017 236 0
Чоловік надає допомогу
matrony.ruЧоловік надає допомогу

Ураган,  який 1 липня пройшовся Сумською областю, наніс збитки, подекуди повністю знищив с/г культури. Тепер аграрії змушені просити державу компенсувати завдані збити.

Про це повідомляє Топ Город.

Нагадаємо, буревій та град знищили урожай на Сумщині.

Найбільше від негоди постраждали поля у Сумському, Краснопільському, Буринському, Конотопському та Роменському районах.

Директор одного з ТОВ у Сумському районі Сергій Карпенко повідомив, що вже звертався до керівництва області та депутатів по допомогу.

«Ми зверталися і до керівництва обласної адміністрації, і на сесію районної ради, і до депутатів Верховної Ради, щоб якось компенсувати наші втрати ― хоча б тим, у яких пошкоджені посіви під «нуль», ―  розповів Сергій Карпенко.

Допомоги фермери поки не отримали.

«Нам поки лише обіцяють, але у держави немає механізму відшкодування цих втрат. Раніше и страхували, страхових виплат не отримували, тому зараз страхуванням не займаємося», ― зазначив Сергій Карпенко.

Збитки на полях оцінюють в 100 млн грн. Шкоду, яку нанесла негода будівлям підприємств оцінюють у 2,2 млн грн.

Наразі по допомогу звернулося лише одне підприємство ― із с. Піщане Сумського району. Щоб отримати компенсації, потрібно пройти кілька інстанцій.

«Кожен керівник с/г підприємства повинен звернутися до голови РДА, якщо це стосується міста Суми ― до міського голови з даного питання», ― поінформував директор Департаменту агропромислового розвитку Петро Турчин.

Виконано за допомогою Disqus