Спекотна погода може негативно позначитись на урожаї наступного року

29 серпня 2017 198 0
Наслідки посухи
Kurkul.comНаслідки посухи

Температура повітря 33-41 градус стримувала фізіологічні процеси у плодових дерев. Нестача продуктивної вологи може негативно позначитись на урожаї наступного року і підготовці дерев до зими.

Аграрії Запорізької області у важких погодних умовах ведуть підготовку ґрунту для сівби озимих зернових культур під урожай 2018 р. на площі 5,6 тис. га або 85% до прогнозу, повідомили у Департаменті агропромислового розвитку Запорізької ОДА.

Під майбутній урожай підприємствами області планується посіяти озимі колосові на площі 629,3 тис. га та 27,1 тис. га озимого ріпаку.

На території області упродовж першої та другої декад серпня утримувалась повітряно-ґрунтова засуха. Спекотна погода та суховійні явища мали негативний вплив на умови вегетації пізніх сільгоспкультур. На окремих спостережних ділянках зареєстровано передчасне засихання листків нижнього ярусу у рослин соняшника, у томатів ― припинення розвитку через спеку та сонячні опіки у плодів.

Читати по темі: Аграрії Полтавщини очікують на найгірший за 40 р. урожай пізніх культур

Станом на 29 серпня в області триває збирання пізніх зернових культур. Наразі обмолочено 1 тис. га гречки або 79% від плану, 3,69 тис. га проса, що становить 54% від збиральної площі. Середня врожайність гречки на сьогодні становить 7,3 центнера, проса ― 15 ц/га

Крім зернових культур розпочато збирання соняшнику. На звітну дату його зібрано на площі 3,6 тис. га, намолочено 4,5 тис. т при урожайності 12,6 ц/га.

 

Виконано за допомогою Disqus