На Чернігівщині побудують новий крохмальний завод за підтримки датської компанії

3 жовтня 2017 98 0
Відкриття нового крохмального заводу на Чернігівщині
ВИМАЛВідкриття нового крохмального заводу на Чернігівщині

У регіоні вже працюють два крохмальні заводи, а у вересні 2018 р запрацює третій. Новий завод  будується за технічної підтримки датської компанії SiccaDania і стане одним з найсучасніших виробництв у Європі.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

«Наше підприємство має більш ніж двадцятип’ятирічний досвід виробництва картопляного крохмалю . Влітку 2018 р. ми запускаємо нове виробництво, щоб задовольнити потреби наших клієнтів, а також з метою реалізації проекту глибокої переробки картоплі. Ми впевнені ― майбутнє українського картоплярства за глибокою переробкою картоплі», ― повідомив директор ПБП «ВИМАЛ» Сергій Самоненко.

Завдяки роботі заводу, українські виробник картоплі зможуть суттєво підвищити свою виручку.

«Так, лише запуск нового крохмального заводу збільшить загальну виручку виробників картоплі  України більш ніж у 10 разів, а подальші плани по випуску картопляного протеїну та харчових волокон дозволять поглибити переробку картоплі та отримувати продукцію з ще більшою вигодою, як для виробників картоплі ― учасників проекту так і для підприємства», ― додав Сергій Самоненко.

За його словами, у 2016 р., компанія ВИМАЛ, проаналізувавши пропозиції всіх компаній, що пропонують обладнання для виробництва крохмалю, починає будівництво нового крохмального заводу потужністю 1440 т картоплі/добу за підтримки датської компанії SiccaDania.

«Ми вважаємо нашим пріоритетним завданням підтримувати постійний розвиток нашого підприємства ― розвиток машинобудівного цеху, поглиблену переробку картоплі, а також подальшу переробку картопляного крохмалю і випуск на його основі різних  видів модифікованого крохмалю», ― підсумував засновник ПБП «ВИМАЛ» Віктор Лазар.

 

Виконано за допомогою Disqus