Англія: Ферма виростила врожай без втручання людей

15 жовтня 2017 139 0
Безпілотний трактор на фермі Hands Free Hectare
cnn.comБезпілотний трактор на фермі Hands Free Hectare

Ферма в Англії — перша у світі успішно вирощує урожай без жодної людини. Від посіву до збору врожаю, людська праця замінена автоматами, керованими з контрольної кімнати. Проект, що називається Hands Free Hectare, був завершений минулого місяця з виходом 4,5 т ячменю, повідомляє cnn.com.

Автоматизоване господарство було спільним проектом Університету Гарпера Адамса в Шропширі, Англія, і Precision Decisions, спеціалізованої сільськогосподарської компанії в Йорку.

Експерти погоджуються, що реалізація технології автоматизації в останні роки прискорилась за рахунок зниження витрат та зміни демографічних показників у робочій силі.

У Hands Free Hectare агрономи та інженери використовували модифіковані трактори та дронів для вирощування ячменю з площі в 1 га. Дрони з мультиспектральними датчиками робили аерофотознімки поля, а ще дрібніші машини на рівні рослин брали зразки, щоб оцінити, які добрива застосовувати і де. Камери відеоспостереження були використані для виявлення інвазивних бур'янів або хвороб.

Успіх Hands Free Hectare також демонструє економічну доцільність повної автоматизації, стверджують дослідники. Проект частково фінансується компанією Innovate UK, державною установою, яка допомагає британській економіці перейти на новий, високотехнологічний рівень. У цілому підприємство витратило близько 250 тисяч доларів.

Виконано за допомогою Disqus