Volvo Trucks представила технологію автоматизації керування вантажівкою в полі

9 червня 2017 110 0
Вантажівка Volvo під час роботи в полі цукрової тростини
Прес-служба Volvo Ukraine LLCВантажівка Volvo під час роботи в полі цукрової тростини

Компанія Volvo Trucks розробила нову вантажівку з автоматичною системою водіння, що може забезпечити суттєве зменшення втрат врожаю, які відбуваються внаслідок наїзду на саджанці й утрамбування ґрунту вантажівками, повідомляє прес-служба Volvo Ukraine LLC.

Прототип пройшов успішне тестування на полях цукрової тростини в Бразилії. Однак розробники переконують, що скоро вантажівка Volvo з автоматичним керуванням буде доступна для робіт із іншими сільськогосподарськими культурами.

Проблему травмування рослин Volvo Trucks вирішила за допомогою системи допомоги водію, що забезпечує автоматичне водіння. Під час руху вантажівки до комбайну, їзді поряд з ним або від'їзді від нього система тримається правильного курсу — це дає змогу уникнути пошкодження рослин.

«За допомогою GPS-приймачів вантажівка їде по полю цукрової тростини відповідно до мапи з системою координат. Два гіроскопи забезпечують високоточний рух не лише передніх коліс, а й усього транспортного засобу — завдяки цьому бічне відхилення від наміченого курсу не перевищує 25 мм. Під час завантаження водій може регулювати швидкість за допомогою системи круїз-контролю вантажівки, прискорити її або загальмувати вручну. За відсутності необхідності слідкувати за точністю водіння, що віднімає багато уваги та сил, водій може краще зосередитися на роботі й безпечно працювати без зайвих зусиль протягом своєї зміни», — ідеться в повідомленні компанії.

Тести показали, що керування вантажівкою для збору цукрової тростини проходить із надзвичайною точністю для уникнення пошкодження молодих рослин, які дадуть урожай наступного року.

Така інновація допоможе зберегти ґрунт та врожай і, відповідно, збільшити прибуток сільгоспвиробника. За попередніми даними, потенціал збільшення врожаю складає суттєві 10 т/га у рік.

Цього літа дослідницький проект Volvo Trucks перейде у фазу проектування продукції — польові випробування пройдуть більше вантажівок. Після цього в найближчому майбутньому можна буде очікувати на доступність цього рішення у вільному продажі.

«Завдяки цьому рішенню скоро ми зможемо суттєво покращити продуктивність наших клієнтів у галузі вирощування цукрової тростини, а також робочі умови та рівень безпеки їх водіїв. Це, в свою чергу, сприятиме кращому іміджу цієї роботи й спростить нам процес наймання та утримання водіїв», — каже президент групи компаній Volvo Group у Латинській Америці Вілсон Лірман.

Виконано за допомогою Disqus