На Харківщині запрацювала сучасна молочна ферма

17 жовтня 2017 1586 0
Молоко
a7d.com.uМолоко

ТОВ СП «Родіна» відкрила у с. Гавриші Богодухівського району на Харківщині молочну ферму, одну з найкращих в області. 

Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на «Слобідський край».

Витрати на відкриття ферми склали 6,8 млн грн.

Для утримання корів тут застосовані інновації: замість ясел — підлоговий кормовий стіл, зручніші автоматичні ніпельні поїлки. 

Загалом наявне стадо ТОВ СП «Родіна» нараховує 455 голів. На підприємстві надають перевагу симентальській породі корів. Хоча також займатимуться вирощуванням голштинської чорно-рябої породи.

«Ми уклали договір з англійською фірмою щодо моніторингу та ведення генетичних робіт на нашому підприємстві. Також займатимемося вирощуванням голштинської чорно-рябої породи. Зараз сперму від високопродуктивних биків завозимо з-за кордону», — розповів керівник ТОВ СП «Родіна» Олександр Кондратенко.

Господарство із зембанком 5 000 га має власну кормову базу. Заготовляють сіно, силос, сінаж.

Молоко здають ТОВ «Сандора» ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна». 

Окрім цього, ще має два молочні автомати в Харкові. У перспективі думають розширити мережу таких молокоматів. Зараз на тестуванні перебуває харківська розробка такого обладнання. Його запуск у серійне виробництво дозволить поставити молокомати практично на всіх ринках Харкова й у Богодухові. «Родіна»  планує збільшити їхню кількість хоча б до 50.

Також підприємство планує будівництво ферми, де вирощуватимуть бичків на м’ясо. А також мають плани щодо виробництва молочних продуктів: вершкового масла, сиру.

 

Виконано за допомогою Disqus