Нова сівалка від Monosem має автономне живлення

6 листопада 2017 86 0
Сівалка Monoshox NX M
Kurkul.comСівалка Monoshox NX M

Сівалка Monoshox NX M має автономний генератор, який живить секції сівалки. Це дозволяє уникнути перепадів напруги, які можуть впливати на посіви. Генератор заряджається від турбіни, яку крутить трактор. Новинку представили на виставці АгроКомплекс 2017, повідомляє Traktorist.ua.

Сівалка розроблена компанією Monosem спільно з «Agrimatco» спеціально для важких умов посіву. Завдяки електроприводу вона може працювати на швидкості до 14 км/год. Система Monoshox, яка працює як амортизатор, гасить коливання та підстрибування. Тиск на сошники при цьому складає 320 кг.

«При збільшенні швидкості закладення насіння не страждає, посів проходить на рівномірній глибині. Система дозволяє уникнути того, що одна насінина сходить раніше, інша пізніше, із-за чого втрачається урожай. Monoshox NX M сівалка точного висіву і її основне завдання — витримати глибину посіву, щоб всі сходи були рівномірними», — зазначає директор представництва «Monosem» у країнах СНД Павло Ромиш.

Павло Ромиш, директор представництва «Monosem» у країнах СНД

Сівалка може працювати як при зораному ґрунті, так і при нульовому обробітку. Залежно від комплектації, вона може бути обладнана каменевідводом або прорізним диском і очисником рослинних залишків разом з подвійною бороною.

Monoshox NX M агрегатується з тракторами від 100 к.с. Сівалка має вісім баків для насіння по 70 л і два по 1000 л для добрив. Однією заправкою баків можна опрацювати 18-20 га. Продуктивність складає 50-60 га/день.

На виставці представили першу демо-сівалку. Масове виробництво Monoshox NX M планується розпочати з наступного року.

Виконано за допомогою Disqus