Андська

Андська
www.tepid.ruАндська

Назва породи

Андська (Andean)

Тип тварини

Лисиці

Напрямок

Хутрові - хутрові

Компанії племрепродуктори

Історія

Андская лисиця, або червона лисиця є порівняно великим хижаком сімейства собачих. Мешкає в Південній Америці вздовж Анд на півдні Колумбії, в Еквадорі, Перу, Болівії, Чилі, на заході та півдні Аргентини (Патагонія), включаючи архіпелаг Вогняна Земля. Живуть хижаки в передгір’ях Анд, що оточують їх долинах, в степах і листяних лісах. Піднімаються на висоту до 4,5 тис. метрів над рівнем моря. Регіон їх проживання має досить суворі кліматичні умови. Даний вид включає в себе 6 підвидів. Чисельність даної популяції знаходиться на стабільному рівні. В охоронних територіях Колумбії мешкає близько 1000 особин. Мало лисиць в Еквадорі, Перу і Болівії, але тільки в тих місцях, де висока ступінь людської присутності. На інших територіях живе не менше 2 тис. особин. Найбільша чисельність зареєстрована в Чилі та Аргентині на території Патагонії. В цілому, цих тварин налічується кілька десятків тисяч, і знищення даного виду не загрожує.

Стандарт породи

Маса тіла варіюється в межах від 4 до 14 кг. При цьому підвиди які населяють західну частину материка важать не більше 7 кг. Підвид, що живе на Вогняній Землі досягає 14 кг. Самці більші і важчі самок. Довжина тіла коливається в межах від 45 до 95 см. Довжина хвоста становить 30–45 см. Хвіст пухнастий і сірий з чорним кінчиком. Взимку хутро більш щільне і довге в порівнянні з літом. Колір хутра на спині, боках, кінцівках червонувато-коричневий. Груди і черево білі або світло-бурі. По верху спини тягнеться темна поздовжня смуга. Іноді вона виражена слабо.

Господарська характеристика

Ці лисиці утворюють моногамні пари і живуть на строго певних територіях. Період розмноження триває з серпня по жовтень. Вагітність триває 55–60 днів. У посліді налічується від 3 до 8 дитинчат. Важать вони при народженні 170 грам. Молочне годування триває 2 місяці. В 7 місяців молодь досягає дорослих розмірів. Статева зрілість настає у віці 1 року, тривалість життя – 11 років. У той же час середня тривалість життя в дикій природі невідома.

Поза періодом розмноження представники виду ведуть одиночний спосіб життя. Під час полювання переміщаються на 7–20 км на добу. В Аргентині, гірських районах Перу і центральній частині Чилі ведуть нічний спосіб життя. В інших місцях полюють вдень або в сутінки. Найвищий рівень активності спостерігається влітку і восени. Розмір ділянки перебування залежить від природних умов і кормової бази. В середньому він становить 10-12 кв. км. При цьому самці займають територію в 2 рази більше, ніж самки. Це правило не працює в південних районах Чилі, де і самки, і самці живуть на однакових за площею територіях.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші фермерські новини України на нашій сторінці в Facebook, на каналі Telegram, а також підписуйтесь на Куркульський вісник.

Выполнено с помощью Disqus