Насіннєвий завод з Волині не запускають на повну потужність через низький попит

15 листопада 2020 154 0
Насіннєвий завод з Волині не запускають на повну потужність через низький попит

ТОВ «П’ятидні» з Волині мають власний насіннєвий завод, проте не запускають його на повну потужність через низький попит на насіння. Про це розповів керівник господарства Валерій Діброва у матеріалі «Валерій Діброва: Коли з однієї кнопки запускаєш обладнання на €3 млн — це неймовірно» на Kurkul.com.

«Насіннєвий завод уже працює кілька років. Коли від натискання однієї кнопки синхронно працюють десятки механізмів вартістю €3 млн, на запуск яких треба було колись десятки рубильників, ходити вмикати, вимикати — це неймовірне відчуття», — ділиться Валерій Діброва.

Завод може виробляти до 10 т/год насіння, та наразі на повну потужність його не запускають, оскільки, за словами керівника ТОВ «П’ятидні», ринок насіння в Україні сьогодні дуже «важкий».

«Не всі підприємства хочуть брати дороге насіння, а ми дешевого не робимо. Та все ж, виробляючи до 4 тис. т насіння лише для своїх потреб, ми вже давно повністю окупили цей завод. Прибавка пів тонни з гектара — це дуже просто й легко завдяки якісному насіннєвому матеріалу», — розповів він.

За словами керівника, будівництву передувало кропітке вивчення іноземного досвіду — Валерій Діброва з командою побував на подібних заводах у Європі, Канаді, США, переймаючи та вивчаючи особливості будівництва та обладнання таких об’єктів. У кінцевому результаті зупинилися на обладнанні Cimbria та PETKUS.

Читайте також: Після запуску ринку землі фермери можуть втратити до 20% земельного банку — думка

Виконано за допомогою Disqus