Блокування кордону затримує постачання деталей до техніки — дилер

26 березня 2024 40 0
Блокування кордону затримує постачання деталей до техніки — дилер

Однією зі складових без якої не обходиться посівна — є запчастини до сільгосптехніки. Враховуючи ситуацію на західному кордоні, їх постачання на український ринок дещо затримується. Про це йдеться у спецпроєкті «Посівна 2024: плануємо не прибутки, а вижити на ринку» на Kurkul.com.

«Справді, страйки на кордонах вносять корективи у терміни постачання і спричиняють затримки до декількох тижнів. Але Тайтен Машинері Україна працює на випередження, тому склади компанії заповнені вдосталь та готові надавати аграріям всі необхідні комплектуючі. Щодо ціноутворення, то страйки на кордонах на нього не вплинули. Ціна на деталі до техніки напряму залежать від курсу валюти, в якій ведеться закупівля. Якщо не буде значних коливань, змін фермери не відчують», — розповіла директорка з післяпродажного обслуговування «Тайтен Машинері Україна» Ольга Літвінчук.

Зі спостережень компанії, весняна кампанія із продажу с/г техніки в сезоні-2024 є значно активнішою, ніж у попередньому сезоні. Аграрії активніше купують нове обладнання та удосконалюють техпарк. Насамперед це зумовлено кращою ситуацією зі збутом та ціноутворенням с/г продукції та привабливим фінансуванням від ЄБРР, а також пільговим кредитуванням 5-7-9%.

«У сегменті малого бізнесу програма «5-7-9%» стала домінуючою, якщо порівнювати з іншими кредитними продуктами за ринковою ставкою. Їх частка в портфелі банку сягає 95%. Якщо подивитися на середній бізнес, то фінансування таких клієнтів за програмою «5-7-9%» становить приблизно 55–60%. А от переважна більшість великого бізнесу кредитувалася за ринковою ставкою», — повідомили в ПУМБ.

Читайте також: На програму компенсацій за купівлю вітчизняної сільгосптехніки закладено 1 млрд грн

Як розповіли дилери, найбільше фермери сьогодні купують техніку та знаряддя для весняно-польових робіт та сівби.

Заступник генерального директора зі збуту техніки Дмитро Баранов зазначив, що особливо активно купують зернові та просапні сівалки, культиватори та передпосівні агрегати для обробітку ґрунту, лущильники та зубові борони для закриття вологи.

«Зростає інтерес фермерів і до обладнання для точного землеробства, з’являються нові бренди й продукти. «Тайтен Машинері Україна», як офіційний представник CNH, Trimble та Raven працює над наповненням ринку зручними та ефективними інструментами для фермерів», — додала Ольга Літвінчук. 

Читати за темою: Фахівці розповіли, яку сівалку обирати для роботи за будь-яких ґрунтово-кліматичних умов

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus