Техніка Massey Ferguson в полі 
Kurkul.com

Класика жанру: тест-драйв техніки Massey Ferguson

Служба новин 11 серпня 2017 206 0

Нещодавно компанія «Цеппелін Україна» — один з офіційних дистриб'юторів техніки Massey Ferguson в Україні — зібрала аграріїв на Дні поля, щоб показати новинки компанії в польових умовах. Захід проходив неподалік від центру Кіровоградської області в с. Мартоноша, на полях агропідприємства «Степове». Наша команда вирушила особисто перевірити, як працює техніка всесвітньо відомого бренду, а також дізнатися з перших вуст враження місцевих сільгоспвиробників.


Фото: Експозиція

Друге пришестя MF

Гості на захід почали з'їжджатися рано: вже за півтори години до офіційного початку ми зустріли самих зацікавлених учасників, яких пригощали квасом, кавою і смачними закусками. Найактивніші могли провести час в інтерактивній зоні: покидати ножі, постріляти в повітряні кулі, виміряти свою силу в ударі молота. За кожне досягнення учасники отримували бонуси. Для чого — притримаємо інтригу і розповімо пізніше.

У невимушеній атмосфері гості знайомилися між собою, обговорювали останні новини з полів і розглядали 6 новеньких машин Massey Ferguson, які тільки чекали можливості показати всю свою потужність і продуктивність на полях. Це комбайн MF BETA 7370, тюковий прес-підбирач MF 2270 XD, телескопічний навантажувач TH 9407 S, а також трактори MF 5450, MF 7724 і MF 8737


Фото: Тюк із табличкою «День поля Zeppelin»

Для деяких кіровоградських аграріїв це було перше знайомство з технікою Massey Ferguson, так як в цьому регіоні більше представлені інші зарубіжні бренди. Хоча в цілому в Україні марка Massey Ferguson давно відома. Перша техніка цього виробника потрапила на вітчизняні поля ще 20 років тому. Через кілька років керівництво корпорації AGСO, до якої входить Massey Ferguson, прийняло рішення призупинити поставки техніки в Україну. Але вже в 2015-му році бренд зробив другий захід, і, варто відзначити, досить успішний.

«З кожним роком продажі техніки Massey Ferguson в Україні зростають в 2-3 рази. Адже на сьогодні наша модельна лінійка, плюс фактор високої якості за хорошу ціну — це оптимальний вибір для українських аграріїв. Massey Ferguson є глобальним світовим виробником, під брендом якого щорічно виробляється 200 тис. тракторів по всьому світу», — розповів менеджер з розвитку бізнесу корпорації AGCO Юрій Войцехович.


Фото: Юрій Войцехович, менеджер з розвитку бізнесу корпорації AGCO

За його словами, на сьогодні в Україні Massey Ferguson має понад 1 тис. активних клієнтів, які щороку купують нову техніку або комплектуючі. А за останній рік корпорація розширила лінійку присутності в Україні від 2 моделей до 10.

Техніка в роботі

Після сніданку вирушаємо дивитися на техніку Massey Ferguson в роботі. Презентація агрегатів була організована так, щоб наочно показати весь цикл збирання врожаю. Найбільший інтерес у гостей викликав, звичайно ж, комбайн Massey Ferguson BETA 7370. Він призначений для підвищення ефективності збирання врожаю зернових, зернобобових та круп'яних культур, а також кукурудзи та соняшнику. 

Відразу ж після запуску аграрії пішли дивитися на результати роботи агрегату — перевіряти лушпиння, яка залишилося на полі.


Фото: Гості оглядають комбайн Massey Ferguson BETA 7370

«Адже дуже важливо ретельно переглянути, чи не залишилося зерна в лушпинні, і лушпиння — в зібраному врожаї. Як бачимо, нічого немає», — констатував комерційний директор «КУН Україна» Віктор Сич після уважного огляду.


Фото: Віктор Сич, комерційний директор «КУН Україна»

 Головний агроном агрофірми «Панчево» (входить в структуру агрохолдингу «Агроспецсервіс») Андрій Кушніренко розповів, що їхнє господарство тісно співпрацює з «Цепелін Україна», закуповувало у них техніку Fendt. Зараз в обробці агрофірми знаходиться 10,7 тис. га біля кількох ближніх сіл, на яких вирощують переважно цукровий буряк, кукурудзу, соняшник і пшеницю.


Фото: Андрій Кушніренко, головний агроном агрофірми «Панчево», спілкується з журналістом

«Прийшов подивитися, як працює техніка Massey Ferguson. Зараз ми оновлюємо парк, відходимо від старої техніку щороку намагаємося закуповувати нову. Зараз у нас крім тракторів Fendt є техніка John Deere, Case і New Holland. Наступного року плануємо купити комбайн. Такі Дні поля досить цікаві, тому що можна подивитися і збирання врожаю, і подальший обробіток землі — повністю весь цикл. Так ми можемо порівняти, як працює представлена техніка», — ділиться враженнями головний агроном агрофірми «Панчево» Андрій Кушніренко.

Ми ж ідемо далі слухати відгуки про роботу агрегатів Massey Ferguson. «Хороший комбайн», — відразу говорить нам бригадир тракторної бригади сільгосппідприємства «Агрокомплекс» Іван Бондаренко (Устинівський район, Кіровоградська обл., зембанк - 5 тис. га). За його плечима понад 40 років досвіду роботи з різною сільгосптехнікою, тому він швидко може визначити, наскільки якісно вона працює.

«Комбайн MF BETA 7370 хороший чистотою зерна. Ріпаковий стіл стоїть, тут не потрібно нічого переставляти, тільки переключити, обслуговування чудове. Є зручності для водія, непогано зроблена кабіна, хороша чутливість у машини, є всі клавіші. Бункер складається, це означає, що можна заховати урожай від дощу. У Case і New Holland немає можливості так зробити», — консультує нас Іван Бондаренко після тестування комбайна.

Головними ж критеріями з оцінки роботи техніки фахівець називає потужність, надійність і довгий термін роботи. «Якщо комбайн може прослужити без капітального ремонту 4 роки, то це дуже добре», — робить висновок бригадир тракторної бригади «Агрокомплексу».

Цільове охоплення

 Після роботи комбайна в хід йдуть і інші машини — тюковий прес-підбирач Massey Ferguson 2270 XD. Цей агрегат високого тиску призначений для зниження транспортних витрат і може спресувати на 15-20% більше продукції, ніж аналоги інших виробників за рахунок збільшення щільності тюка. Також щільність в тюках забезпечують масивний XD маховик, поршень і редуктор.

Щільно спресовані тюки можна потім використовувати в котельнях в якості біопалива та істотно знизити операційні витрати підприємства. Важливо й те, що сам прес-підбирач повністю відповідає стандарту ISO, тому його можна використовувати з будь-яким трактором, оснащеним терміналом ISO VT. 



Як розповідає керівник підрозділу продажів «Цепелін Україна» Віталій Денисенко, саме цей агрегат став хітом продажів 2017 року.

«Нещодавно одна компанія закупила у нас відразу три прес-підбирача, хоча у цих машин поки невеликий ринок в Україні. Також ми продавали трактори, які раніше не працювали на українських полях — MF 7726 з максимальною комплектацією. Продавали нові культиватори, а також першу інтелектуальну сівалку, яка аналізує процес роботи і може пояснити, чому допустила ті чи інші помилки», — говорить Віталій Денисенко.


Фото: Віталій Денисенко, керівник підрозділу продажів «Цепелін Україна»

Він також розповів, що техніка Massey Ferguson завжди славилася своїми інноваціями. Зокрема, сьогодні по всьому світу продано 70 патентів цієї компанії.

«В Україні у Massey Ferguson поки немає високих позицій. Але пройде час, і він займе свою частку ринку. І дуже чималу, як він зробив це в інших країнах по всьому світу. Наприклад, в деяких державах цей бренд займає близько 85% ринку», — уточнив керівник підрозділу продажів «Цепелін Україна».

 Цикл триває

А поки аграрії розглядали свіжозібрані тюки, свою потужність вже готові були демонструвати телескопічні навантажувачі та трактори Massey Ferguson. Унікальність телескопічного навантажувача MF 9407S полягає в тому, що його можна використовувати в різних областях. При цьому навантажувач з висувною стрілою поєднує в собі характеристики фронтального навантажувача і невеликого крана, що дозволяє використовувати його, як:

- зерновий ківш для проведення робіт з завантаження зерна;

- вила для гною (очищення тваринницьких ферм);

- сінозахват для збору сіна, завантаження на автомашини, розвантаження і складування різних кормів, упакованих в тюки;

- ківш для коренеплодів, для обробки буряка і картоплі;

- пелетні вила для обробки різних пелетованих і штучних вантажів.

Присутні з цікавістю розглядали представлені на Дні поля трактори, які також важливі при збиранні врожаю: це MF 5450, MF 7724 і MF 8737.


Фото: Телескопічний навантажувач MF 9407S в роботі

На Дні поля Роман Столяренко проводив тест-драйви для аграріїв. У компанії «Цепелін Україна» він займає посаду торгового представника продажу техніки в центральному регіоні і каже, що всього за кілька годин трактори протестували понад 30 осіб.

 «Ми спеціально виїхали в поле, щоб дати можливість аграріям в робочих умовах тестувати техніку Massey Ferguson. Люди залишилися дуже задоволені, задавали багато питань», — говорить він.

За словами Романа Столяренко, найбільше аграрії цікавилися технічними показниками двигуна, потужністю, характеристиками трансмісії і ходової частини тракторів. Найбільшим попитом на тест-драйві користувалася модель MF 5450. При потужності 107 к.с. цей агрегат дуже легко управляється. Продуктивність гідравлічної системи складає 57 л/хв., також він обладнаний новою трансмісією Dyna-4В, похилим капотом і дахом Visioline.


Фото: Трактор Massey Ferguson 5450

В цілому, аграріїв найбільше цікавили моделі середнього і маленького класу, з невеликою кількістю кінських сил. Ще однією такою машиною є MF 7724. Цей 235-сильний трактор також сподобається аграріям низьким рівнем викидів і виключно високою продуктивністю без шкоди для навколишнього середовища.

 


Фото: Трактор Massey Ferguson 7724

Незважаючи на те, що трактор Massey Ferguson MF 8737 призначений для найважчих, тягових сільськогосподарських робіт, він, як і вся інша техніка французького виробника, витрачає невелику кількість палива. Під капотом — двигун об'ємом 8,4 літра і потужністю 370 «коней».



Кабіна MF 8737 оснащена 4-ма стійками з вигнутим заднім склом, що забезпечує хорошу видимість при використанні широкозахватних агрегатів. У нову праву стійку інженери інтегрували управління зчіпним пристроєм, ВВП і приладами освітлення.

Бувалі

На Дні поля від компанії «Цепелін Україна» також були присутні сільгоспвиробники, які вже давно знайомі з технікою Massey Ferguson і змогли оцінити переваги її експлуатації на власному господарстві.

Агропідприємство «Степове» має в обробітку 3 тис. га землі в районі с. Мартоноша. Тут крім традиційних пшениці, сої, гороху також вирощують гарбузи і ряд нішевих культур. При цьому під час посівної кампанії вже багато років використовують восьмирядну сівалку точного висіву Massey Ferguson 555.

Як розповідає заступник директора агрофірми Андрій Пістоль, агрегат не виходить з ладу вже 14 років. Крім довговічності він назвав і інші переваги використання американської техніки в українських умовах.

«Якщо порівнювати українські умови роботи аграріїв з американськими, то ми побачимо не так багато відмінностей, як в порівнянні з тією ж Європою. Якщо в Європі на 100 га розміщено 20 полів, то у нас і в США це одне поле. Тому нам потрібна широкозахватна техніка. Адже вона економічно вигідна і доречна. Важливо розуміти, що у нас дуже стислі терміни посівної кампанії. І якщо ми заїжджаємо маленькою європейською технікою, то ми не встигаємо виконати всі роботи. А з американською можемо», — зазначив Андрій Пістоль.

Менші розміри - більше застосувань

Сергій Лук'яненко, який керує напрямком ґрунтообробної та посівної техніки в AGСO, поділився з нами й іншими перспективами, які компанія бачить в Україні. За його словами, в нашій країні з'являється все більше аграріїв, які можуть дозволити собі якісну техніку, але для них потрібні агрегати з меншими габаритами і меншою потужністю. Тому в компанії зараз розглядають перспективу ввезення техніки, наприклад, з бороною менше 7 м, а також тракторів з потужністю до 200 к.с.

«Менші трактори можуть працювати як на площі від 100 га, так і у великих агрохолдингах вони можуть використовуватися на допоміжних роботах. Також ми пам'ятаємо, що є багато тракторів, які залишилися в сільських господарствах ще з часів 90-х. Це великий парк і вони вже доживають свій вік. І в цьому сегменті ми також хочемо зайняти свою частку», — говорить Сергій Лук'янець.


Фото: Сергій Лук'янець, керівник напрямку ґрунтообробної та посівної техніки AGСO

P.S.

Після демонстрації техніки Massey Ferguson в повній «бойовій» готовності, гостей запросили на обід, під час якого продовжили обговорення переглянутої техніки. Також під час застілля відбувся призовий аукціон. На зароблені в інтерактивній зоні бонуси гості змогли поторгуватися за фірмові призи від бренду Massey Ferguson. А для самих везучих пройшла лотерея, два переможця якої отримали сертифікати на відвідування заводів Massey Ferguson в Італії і Франції.

Так і завершився День поля, організований компанією «Цеппелін Україна». Гості роз'їжджалися у гарному настрої, роздумуючи над оновленням власного техпарку. Ми ж покидали Кіровоградщину з упевненістю, що в недалекому майбутньому побуваємо на презентації інших лінійок техніки Massey Ferguson. У тому, що вона сподобалася українським хліборобам, сумнівів немає.

Марія Юзич, kurkul.com.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою