На експозиції ТОВ «Лісова коза»

7 фактів: чим запам’яталася АгроЕкспо-2017

Служба новин 26 вересня 2017 313 0

Минулого тижня 20-24 вересня 2017 р. у Кропивницькому (екс-Кіровограді) пройшла Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій AGROEXPO-2017.

Команда Kurkul.com не могла пропустити таку подію й готова ділитися тим, чим же вразила одна з найбільших аграрних виставок України.

Тож якою ми побачили цьогорічну AGROEXPO-2017?

1. Нереально велика виставкова площа

Коли ми готувалися до поїздки й читати інформацію про подію, то заявлена організаторами виставкова площа в 100 тис. кв. м здавалася звичайною цифрою. Однак справді для того щоб оглянути всі експозиції на AGROEXPO-2017 одного дня було замало. І добре, що часу в нас на це було вдосталь.

Нагадаємо, що AGROEXPO-2017 мала 77 тис. м² відкритої та 15 тис. м² критої виставкової площі в павільйоні; полігон для демонстрації  та тестування всіх видів сільськогосподарської техніки та технологій площею близько 16 га.

2. Більше видовищ!

Учасників і стендів було багато. Тож усі вони постаралися якомога краще задекорувати свою експозицію, привезти ростових ляльок, включити гарну музику, показати класні презентації.

Але, мабуть, найкраще глядачам запам’яталися дегустація й визначення кращих крафтових сирів від фермерських господарств, стронгмен-шоу найсильніших атлетів України під керівництвом володаря титулу «Найсильніша людина світу 2004» Василя Вірастюка і бікіні-мийка техніки від одного з відомих виробників.

3. Даєш козівництво і вівчарство на новий рівень!

Неозброєним оком можна було побачити, що експозицію «Тваринництво» просто  «окупували» кози і вівці —  їх справді було тут найбільше. І не дивно: експерти кажуть, що козівництво й вівчарство в Україні виходять на новий рівень.

Як доказ цього — на виставці вперше провели показове в українському козівництві бонітування (комплексну оцінку) племінної тварини.

Крім цього, відвідувачі виставки мали змогу взяти участь у профільних конференціях та дізнатися багато корисного й цікавого про український бізнес на козах і вівцях.

4. Бізнес є бізнес

Не секрет, що для журналістів Kurkul.com виставка AGROEXPO-2017 стала прекрасним майданчиком для знайомств із багатьма новими фермерами та експертами.

Але й для інших учасників AGROEXPO-2017 теж була по-діловому корисною: ми на власні очі бачили, як із задоволенням на техніку, добрива абощо вішали табличку “Продано!”. Але найбільш цікаво було спостерігати, як іноземці вперто торгувалися й хотіли придбати племінних кіз та овець в українських фермерів, які привезли своїх тварин на виставку.

 5. Круті автівки для аграріїв

Увагу гостей також привертала величезна експозиція легкових і вантажних автомобілів, які можна було пригледіти, пофотографувати й придбати. Наприклад, Peugeot, Volvo, Lexus, Mersedes, Mitsubishi, Subaru, Chery та багато інших.

6. Від малого до старого

Аудиторія AGROEXPO-2017 була дуже різноманітною. Серед відвідувачів виставки можна було побачити знаних чиновників і бізнесменів, цікавих до всього аграріїв… і навіть мам із кількамісячними дітками у візочках чи слінгах та відвідувачів досить поважного віку.

7. Брак житла у Кропивницькому

Ми особисто зіштовхнулися з тим, що орендувати житло в Кропивницькому на час проведення виставки — дуже складно. Виявилося, не лише нам відмовляли місцеві готелі та хостели. Про це говорили навіть губернатор Кіровоградської області Сергій Кузьменко та багато гостей на виставці.

Ну й до цього можна додати довжелезні пробки на виїзді з паркінгу на 2,5 тис. автомобілів та вздовж вулиці, де проходила виставка. Отже, справді AGROEXPO-2017 запам'яталася величезною кількістю відвідувачів.

Чотири дні AGROEXPO-2017 пролетіли як один. Попереду купа роботи, але спогади про цей значимий для українських аграріїв захід залишиться з нами надовго.

Більше фото шукайте у наших звітах!

Як заведено говорити в таких випадках: до нових зустрічей!

© Катя Капустіна, Kurkul.com, 2017

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою