Індія обмежить використання антибіотиків у тваринництві

3 грудня 2017 58 0
Мікроскоп
pixabay.comМікроскоп

Обмежити кількість антибіотиків, які використовуються в м’ясному виробництві з метою боротьби з ростом бактеріальної резистентності до антимікробних препаратів запропонувало Міністерство охорони здоров’я Індії, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Багато індійських дітей у віці до п’яти років щодня вмирають від інфекцій, які можна було б вилікувати антибіотиками. Але якщо ці антибіотики перестануть працювати, населення Індії може зіткнутися зі ще більшими труднощами і зростанням смертності.

У результаті уряд Індії прийняв заходи по обмеженню кількості антибіотиків, які використовуються у тваринництві. Міністерство встановило максимально допустимі рівні застосування різних антибіотиків і ветеринарних препаратів, які використовуються при вирощуванні курей, свиней і іншої свійської худоби.

Рекомендації включають допустимі дози для 37 видів антибіотиків і 67 видів інших ветеринарних препаратів, призначених для використання в птахівництві. Про передбачувані поправки до закону Міністерство повідомило Управління по стандартам харчової безпеки Індії (FSSAI). До 6 грудня 2017 року представникам м’ясної промисловості запропоновано залишити відгуки та коментарі з приводу внесення змін до нормативних актів.

Виконано за допомогою Disqus