Садівники Тернопільщини висаджують молоді дерева

15 грудня 2017 378 0
Яблука в саду
Kurkul.comЯблука в саду

Уже не перший рік, садівники Тернопільщини активно реалізують програму «Садівництво та ягідництво». З кожним роком, площі під плодовими насадженнями сільгосппідприємства «Заліщицькі сади» поступово збільшуються.

Одним із перших розпочав промислове садівництво за новітніми технологіями відомий у районі керівник ФГ «Перспектива» Іван Пирожак, який посадив понад 20 га яблуневих саджанців сортів Флорина, Айдаред, Голден Делішес, Чемпіон, Джонатан, повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на tenews.org.ua.

Садівник також займається вирощуванням високоврожайних сортів полуниці, займається виноградарством, вирощує чорну смородину.

Цієї осені Іван Пирожак висадив ще 18 га молодого фруктового саду, наступного року у планах Тернопільського садівника побудувати холодильник для зберігання плодів швидкого заморожування плодоягідної продукції на 500 т.

Садівник із села Догоричівка Степан Шевчук також плекає молодий сад площею 17 га, який робітники Торського свинокомплексу заклали 2-3 роки тому.

Загалом, у садах сільгосппідприємства «Заліщицькі сади» вирощують плоди яблуні, груші, сливи. Займаються виробництвом ягід, зокрема, малини, смородини, порічок та полуниці.

Виконано за допомогою Disqus