Білоруський експерт наполягає на радикальній обрізці кущів лохини

21 грудня 2017 192 0
Лохина
pixabay.comЛохина

Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Технології та інновації: ягідництво й переробка» 15 грудня в рамках бізнес-туру відвідали лабораторії in vitro та розсадництва компанії «Долина Агро». Крім того, побували на лохинових плантаціях, повідомляє прес служба організаторів конференції.

Головною родзинкою бізнес-туру став майстер-клас Олександра Березіна (ФГ «Берклі», Республіка Білорусь) із зимової обрізки лохини. Фахівець є прихильником кардинальних методів обрізки, при яких без жалю забираються всі пагони, які не в змозі дати якісний урожай

Незважаючи на те, що методи обрізки, продемонстровані Олександром Березіним, багатьом здаються занадто радикальними, їх результати виправдовують себе. Це підтверджує власне господарство білоруського експерта, та господарство «Долина Агро», куди його запрошували не один раз.

«Так, кожна обрізана гілка — це мінус частина врожаю. Але, якщо робити акцент на якості ягоди, її розмірі й товарному вигляді, то ми не можемо дозволити собі шкодувати кущ. Забираються всі слабкі пагони, які ростуть близько до ґрунту або один до одного, пересічні і хворі гілки. Оптимальна форма куща — «букет», при якому 2–3 нижніх основних пагона розгалужуються догори, утворюючи потужну й сильну рослину», — розповідає Олександр Березін.

Виконано за допомогою Disqus