Загальна система оподаткування ПДВ зупинить розвиток фруктової та ягідної галузі

25 грудня 2017 1626 0
Полуниця
Kurkul.comПолуниця

Збільшення ПДВ на постачання фруктів і ягід сьогодні вже призвело до підвищення цін на цю продукцію у 2 рази. Введення загальної системи оподаткування ПДВ для виробників фруктів і ягід у 2018 р. не просто зажене в тінь існуючих виробників, а зупинить розвиток галузі в цілому, повідомляє асоціація Укрсадпром.

З 1 січня 2018 р. для садівництва втрата спецрежиму та дотацій може призвести до нівелювання зусиль, що докладаються бізнесом та громадськими об’єднаннями, для розвитку галузі. У результаті, такі дії влади можуть спричинити тривалий занепад садівництва.

«Україна ризикує не лише втратити можливість вийти на світовий ринок, а і взагалі стати імпортером фруктів і ягід. І це з урахуванням тих сприятливих погодно-кліматичних умов, що має країна, для розвитку цього сегменту. Крім того, занепад садівництва матиме й соціальні наслідки. У багатьох регіонах у сільській місцевості це основний вид діяльності населення», — йдеться в повідомленні.

Щоби не довести ситуацію до критичного стану — 19 грудня було зареєстровано законопроект № 7420, авторами якого, зокрема, виступили народні депутати України які входять до складу Ради Асоціації «УКРСАДПРОМ». Документом передбачається включення сільгосппродукції до списку продукції, для якої ставка ПДВ становитиме 7 %, що повністю відповідає існуючій податковій системі у Європі. Це не тільки порівняє в можливостях європейських та українських садівників, а й забезпечить розвиток галузі й держави в майбутньому.

Виконано за допомогою Disqus