Депутати пропонують зменшити ПДВ на молоко до 0%

20 квітня 2018 294 0
Депутати пропонують зменшити до нуля ПДВ на поставку молока в Україні
pixabay.comДепутати пропонують зменшити до нуля ПДВ на поставку молока в Україні

Група депутатів пропонує ввести нульову ставку ПДВ, замість нинішніх 20%, на постачання молока і вершків (незгущених, без додавання цукру та інших підсолоджувачів) на території України. Про це повідомляє Інтерфакс.

Відповідний законопроект №8282 про внесення змін до Податкового кодексу України зареєстрований у парламенті. Його авторами є 19 народних депутатів з різних фракцій.

Згідно пояснювальної записки до законопроекту, скорочення доходів тваринницьких підприємств разом з одночасним зростанням податкового навантаження на них, призведуть до зменшення поголів'я ВРХ, обсягу виробництва, подальшого скорочення споживання і виробництва молочної продукції.

У документі зазначено, що на кінець І кварталу 2018 р. середня ринкова ціна на молоко ґатунку «екстра» становила 9,56 грн/кг (з урахуванням ПДВ). Загалом, діапазон коливається в межах 8,76-9,80 грн/кг. Ціна на молоко вищого ґатунку — в межах 8-9,50 грн/кг. Перший ґатунок — в середньому 8,84 грн/кг.

Автори законопроекту очікують, що його прийняття матиме позитивний ефект для виробників, сприятиме зменшенню різниці в закупівельних цінах на молоко між сільгосппідприємствами — платниками ПДВ, представниками малого аграрного бізнесу і домогосподарствами, зниження фінансового навантаження на споживача.

Виконано за допомогою Disqus