Індонезія може стати перспективним ринком для українських фруктів

1 лютого 2018 191 0
Україні може експортувати свіжі фрукти та ягоди до Індонезії
Kurkul.comУкраїні може експортувати свіжі фрукти та ягоди до Індонезії

Індонезія — це дев'ять ринків України за розмірами, якщо враховувати паритет купівельної спроможності. Також в Індонезії відбувається лібералізація торгівлі. Таким чином ринок цієї країни перспективний. Про це повідомив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

На думку індонезійських імпортерів, українське яблуко має продаватися в сегменті яблука США. При цьому якість у нього може бути не гіршою.

«Українська плодоовочева асоціація (УПОА) погодилася організувати приїзд 3-5 провідних імпортерів фруктів та овочів з Індонезії до України влітку. Це будуть лідери ринку», — написав Андрій Ярмак.

За його прогнозами, в сезоні 2018/19 оптові ціни на яблуко в Україні опустяться до 5-7 грн/кг. Якщо вдасться системно спрацювати по Індонезії, за експорт до цієї країни чиста ціна може бути на рівні 20 грн/кг.

«Щодня Індонезія імпортує близько 30 контейнерів яблук. Весь український експорт яблука — це менше 20 днів імпорту яблука Індонезією», — зазначив Андрій Ярмак.

Також Індонезія імпортує черешню.

«Черешню сюди постачати буде складно. Вони має бути дуже великою. Бажано 30+. Не менше 28+. Але ціна, якщо зможемо поставити, буде приємною», — зазначив експерт.

Він додав, що є можливості експорту свіжих ягід до цієї країни. Проте не варто зосереджуватися на малині, адже її тут купують не охоче.

Ще одним напрямком експорту до Індонезії може стати цибуля. За словами Андрія Ярмака, вся жовта цибуля в Індонезії імпортна. Місцеві вирощують та споживають лише цибулю шалот.

Виконано за допомогою Disqus