Що заважає одноосібникам легалізувати діяльність?

4 вересня 2015 95 0
Що заважає одноосібникам легалізувати діяльність?
Kurkul.comЩо заважає одноосібникам легалізувати діяльність?

Уведення фіксованого податку на 1 га землі стимулювало б українських одноосібників легалізуватися, про це агропорталу Кurkul.com сказав голова сімейного фермерського господарства «Безух» Олександр Безух (55 га, Волинська область).

За його словами, одноосібникам вести господарство складніше. Їм не відшкодовують податок на додану вартість та ще й, наприклад, продукцію закуповують у них неохоче.

«Думаю, що, можливо, введення фіксованого податку на 1 га землі полегшило б ситуацію і стимулювало одноосібників легалізуватися. Податки та збори платили б залежно від платоспроможності», — вважає він.

Читати по темі: «Одноосібники VS фермери: у кого більше шансів на успіх?»

Також додає, що відлякує їх і бюрократія. При оформленні документів на фермерів чекають стоси паперів та десятки кабінетів. Плюс штат: одноосібник просто не зможе утримувати його через фінансову неспроможність.

«Нічого доброго в кооперації, про яку всі зараз так говорять, я не бачу. Ефективним результат може бути тільки в молочній сфері. У цій ситуації кооперація допоможе людям зорганізуватися і поліпшити загальний доступ до ринку збуту молока. На базі кооперативів індивідуальні господарства спільно зможуть домовитися про ціну молока з переробниками, разом закуповувати обладнання і покращувати продуктивність своїх корів через різні послуги і програми, які здійснює кооператив», — упевнений фермер.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою